YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMETE AÇILDI

Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 3 milyon liraya mal olan 20 yataklı yoğun bakım ünitesi törenle hizmete açıldı.

SAĞLIK 25.12.2019 10:48:00 22 0
YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMETE AÇILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde yaklaşık 3 milyon liraya mal olan 20 yataklı yoğun bakım ünitesi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, bazı daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, hastane yöneticileri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Devlet Hastanesinin modern ve nezih bir yoğun bakım ünitesine kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getrdi.

Yoğun bakım ünitesinin hastaların ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanı sıra sağlık personelinin de çalışmalarına verimli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Doruk,” “Böyle bir tesisi ilimize kazandırdığı için başta Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı İsrafil Kışla ’ya ve Artvin Milletvekili Erkan Balta’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, güzel bir sağlık hizmetinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Artvin’in yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Eğitim ve sağlık alanı başta olmak üzere ilimizde birçok kamu hizmetini hayata geçirdik. Bugünde yoğun bakım ünitesini hastalarımızın hizmetine açıyoruz. Bu ünitemizde hastalarımızın çevre illere sevkini asgariye düzeye indirmiş olacak. Modern hastanelerdeki gibi kaliteli ve son model cihazlarla donatıldı. Buradan Sağlık Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Artvin Milletvekili Erkan Balta ise Artvin için çok önemli bir sağlık hizmetinin açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Sağlık alanında önemli bir açığı kapattıklarını belirten Balta,” Artvin için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu düşündüğüm bu açılış vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyum. Yıllar boyu ilimizde sağlık alanında kendi kendine yetmesi noktasında en büyük ihtiyaç yoğun bakım ünitesiydi. İlimizden çevre illerin hastanelerine yapılan sevklerin büyük bölümünün yoğun bakım ünitesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu noktada sağlık hizmetleri açısından önemli bir açığı kapatmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise 20 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesinin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Yoğun Bakım Ünitesinin açılış kurdelasını kesen Vali Doruk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla, Artvin Milletvekili Balta, Artvin Belediye Başkanı Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Başbay, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ardından bakım ünitesinde incelmelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı