YALANCI KELEBEK ZARARLISINA DİKKAT ÇEKTİ

YALANCI KELEBEK ZARARLISINA DİKKAT ÇEKTİ

SAĞLIK 30.07.2018 09:00:48 14 1
YALANCI KELEBEK ZARARLISINA DİKKAT ÇEKTİ

Zir. Müh. Tolga İskenderoğlu, yalancı kelebek zararlısına dikkat çekerek; “Bu zararlı ile ilgili ivedilikle önlem alınmalıdır '' dedi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 3.Dönem Toplantısına katılan Artvin Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zir. Müh. Tolga İskenderoğlu, yalancı kelebek zararlısına dikkat çekerek; “Bu zararlı ile ilgili ivedilikle önlem alınmalıdır '' dedi.

Artvin Valiliği Toplantı Salonunda Vali Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki dönem yatırımları değerlendirilerek yeni projeler hakkında kurum müdürleri sunum yaptı.

Artvin Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Zir. Müh. Tolga İskenderoğlu, Karadeniz sahilinde ve bölgemizde ciddi sorun teşkil eden (Ricania simulans) yalancı kelebek zararlısına dikkat çekerek, ''ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’müzün dünyada çaylarda pestisit kullanmayan tek ülke olma politikası nedeni ile tarım alanlarımızda kimyasal ilaç kullanılmamakta, dolayısı ile tarımdaki zararlılarla ilgili biyolojik mücadele yöntemleri geliştirmeye çalışılmaktadır. İlimiz sahil şeridinde ve Borçka ilçemizde (Ricania simulans) yalancı kelebek zararlısı çiftçimize ciddi zararlar vermekte köylerimizin cezbedici özelliği kalmamaktadır. Bu zararlı ile ilgili ivedilikle önlem alınmalıdır '' dedi.

Ayrıca Başkan İskenderoğlu; Çay ve fındık hasadında çalışan bölgemiz ve Gürcistan uyruklu işçilerin gündelik çalışma ücretlerinin denetimli bir standarda kavuşturulması için valilik bünyesinde girişimlerde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Uzman Görüşü
30.07.2018 13:10:41
Ricarna simulans bir yalancı kelebek değil, bir böcek türüdür. Konuyla alakalı detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. bhttp://arctos.database.museum/name/Ricania%20simulans

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı