Vali Çakır ''Bu Çocuklara sevgi ile yaklaşalım'

OTİZM FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

SAĞLIK 14.04.2014 22:39:22 12 0
Vali Çakır
Birleşmiş Milletler tarafından otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otistik bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan 'Otizm Farkındalık Günü' ve Nisan ayı 'Otizm Farkındalık Ayı' olarak ilan edilmiştir. Nisan ayı boyunca Valiliğimiz hem otizm ile ilgili farkındalık etkinlikleri yapmaya hem de sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen tüm organizasyonlara destek vermeye devam etmektedir.

Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği ’nin Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğu “Otizm Farkındalık Yürüyüşü” şehir merkezinde gerçekleşti.

'Otizm Farkındalık Ayı' çerçevesinde otizmle ilgili toplumsal bilincin artırılması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması için tüm dünyada kampanyalar ve çalışmalar düzenleniyor. Bu kampanyalar ile ilgili Rize'de de çeşitli etkinlikle dikkat çekiliyor.

Tuzcuoğlu Memiş Ağa Park’ından başlayan yürüyüşe ilgi büyüktü. Yürüyüşte pankartlar, dövizler, balonlar ile otizme dikkat çekmeye çalışıldı. Yürüyüşe Vali Nurullah Çakır, eşleri Cemile Çakır Hanımefendi, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) Başkanı Resul Usta, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen ile Gönül Elçileri Derneği, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Otizmli çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakır, dernek yöneticilerine ve otizmli çocukların ailelerine böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkürlerini iletti. Vali Çakır, otizmli çocuklara sevgiyle yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, eğitim süreçlerinde de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Devlet olarak sosyal sorumluluklarımızın bilincindeyiz.  Bu çocuklarımızın eğitim faaliyetlerinde görev alan herkese teşekkür ediyorum dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı