UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BİLGİLENDİRME KONFERANSI YAPILDI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BİLGİLENDİRME KONFERANSI YAPILDI

SAĞLIK 11.01.2019 10:30:08 75 0
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE BİLGİLENDİRME KONFERANSI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARHAVİ- Arhavi İlçe Kaymakamlığı, Arhavi Belediyesi, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Arhavi Laz, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen uyuşturucu ile mücadele bilgilendirme konferansı yapıldı. “Bağımlı Olma, Özgürce Yaşa” adı altında, Arhavi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Hakkı Öztürk, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Ongu’nun konuşması ile başladı. İlçe Kaymakamı Ongu çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu belasından korumak, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için uyuşturucuyu her boyutu ile irdelemek ve ne yapılması gerektiğiyle ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla toplantı düzenlendiklerini belirten İlçe Kaymakamı Ongu’nun ardından konuşmacı sıfatıyla konferansta yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Artvin İl Müdürlüğü bünyesinde Psikolog olarak görev yapan Ayşegül Keser sözü devraldı. Psikolog Keser, konferansta son yıllarda giderek artan ve toplumun önemli bir yarası haline gelen madde bağımlılığı ile mücadelede nelerin yapılması gerektiğinle ilgili konuları ele aldı. Konferansa katılan katılımcılara da “Uyuşturucu Nedir?” konulu bildiri dağıtıldı.

Psikolog Ayşegül Keser’in ardından Artvin Sosyal Bilimler Lisesi Rehber Öğretmeni Semiha Bağdatlı uyuşturucu konulu sunumunu gerçekleştirdi. Velileri bilinçlendirmek adına ülkemizin sıkıntılı konuları arasında yerini alan uyuşturucu ile mücadele konulu video konferans yapıldı. Artvin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev alan Polis Memuru Evren Aydın ise, geçmişte üniversite öğrencilerinde görülürken şu anda ilkokul çağındaki çocuklara kadar inmiş uyuşturucu belasının gençlerimizi, çocuklarımızı esir alabilecek bir sektör olduğunu belirtip 2020 yılı ve sonrasında geleceğin en tehlikeli konusu haline geleceğinin altını çizdi. Polis Memuru Aydın, vatandaşlara seslenerek özellikle okulların etrafında bu tür kötü niyetli insanların tespiti halinde polise haber verilmesinin önemine de değindi.

Son olarak Belediye Başkanı Hekimoğlu ise, bu konunun topyekûn mücadelecisi olduklarını söyleyip yerel yönetim olarak üzerine düşen görev için hazır olduğunu belirtti. Madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele etmek, bireyleri, özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak, konu hakkında toplumun genelinde bilinç düzeyini arttırmak için her türlü konferans ve eğitim konusunda desteklerinin tam olacağını söyleyen Başkan Hekimoğlu; “Bu konunun proje paydaşları olan gerek İlçe Kaymakamlığı, gerek Arhavi Belediyesi olarak bizler ve gerekse diğer kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte geleceğimizin garantisi olan gençlerimizi bu illetten kurtarmak için her türlü çalışmaya hazır olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Konferans katılımcılarla birlikte yapılan soru cevapların ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI