Trabzon'a yeni bir yatırım daha.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, hastane beklentimize cevap verdi

SAĞLIK 14.11.2013 19:47:47 11 0
Trabzon


KTÜ TIP Fakültesi bünyesinde kurulması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi projesi nihayet Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından imzalanarak yatırım programına alındı.

Trabzon eski Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yakından takip ettiği projenin yatırım kitapçığında yayınlanması bekleniyor.Hastanenin İhalesi 2014 Yılında Yapılacak

ERDÖL, Trabzon’a çok önemli ve güzel bir hizmet alındığını belirterek, “İhtiyaca ve şartlara göre 200-250 yataklı olması düşünülüyor. Hastane 2014 yılında projelendirilip ihaleye çıkacak. Bir sıkıntı kalmamıştır. Hayati önem arzeden bu hastanemiz, lösemi, lenfoma ve kanser gibi hastalıklara yakalanmış çocuklarımızın bakım ve tedavileri için çok önemlidir. Modern teknoloji ve özel klimatizasyonu olan konforlu bir hastane olacaktır” dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından imzalanarak yatırım programına anıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl çocuk hastanesinin yatırım programı içerisine alındığını belirterek, “Ancak resmileşmesi için yatırım programı kitapçığının yayınlanması gerekiyor. Bunun içinde inşallah çocuk hastanesi olacaktır. Bir sorun yok. Hastane 2014 yılında projelendirilip ihaleye çıkacaktır. Trabzon’umuza inşallah güzel bir hizmet olacaktır. İhtiyaca ve şartlara göre 200-250 yataklı olması düşünülüyor. Buna göre bir ayarlama yapılabilir. Hastanenin Trabzon’a kazandırılması noktasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüküçoğlu’nun Trabzon’a kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiği bu önemli yatırım Trabzon’da alanında önemli bir boşluğu dolduracak. İki yılda bitirilmesi planlanan çocuk hastanesi bölge insanının sağlık hizmeti ihtiyaçlarının başında gelen lösemili ve kanserli bebek ve çocukların tedavisinde büyük rol üstlenecek.

2014 YATIRIM PROGRAMI İÇİNDE BULUNUYOR

Prof. Dr. Cevdet Erdöl projenin 2014 yılı yatırım programı içerisine alındığını belirterek, “Gerekli ödeneğin sağlanması için Kalkınma Bakanlığımız çalışmasını yapacak. Bilindiği üzere, lösemi, lenfoma ve kanser gibi malign hastalıklara yakalanmış çocuklarımızın bakım ve tedavileri özellik gerektirmektedir. Bu çocuklarımız, tedavi sürecinde günlük hayatlarının önemli bir kısmını hastanede geçirmektedirler. Olumsuz çevre koşullarından kolayca etkilenip enfekte olabilen bu hastalarımızın gerek tıbbi tedavi ve bakımlarının, gerekse güvenlik ve konforlarının sağlanması için modern teknoloji ile desteklenmiş, özel klimatizasyonu olan, hijyenik, konforlu mekanlarda ve mikrop kapmayacakları şekilde diğer hastalardan ayrı ortamlarda teşhis, tedavi, ameliyat, bakım ve diğer tıbbi işlemlerinin yürütülmesi gerekmektedir. Bu bakımdan, 200 ya da 250 yataklı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi hayati önem arz etmektedir” dedi.
günebakış gazetesi..
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI