TOPLUM SAĞLIĞINDAN ÖZEL EĞİTİM SINIFINA ZİYARET

TOPLUM SAĞLIĞINDAN ÖZEL EĞİTİM SINIFINA ZİYARET

SAĞLIK 5.12.2019 10:51:10 18 0
TOPLUM SAĞLIĞINDAN ÖZEL EĞİTİM SINIFINA ZİYARET

Hayati Akbaş

HOPA- Dünya engelliler günü nedeniyle Hopa engelliler derneği başkanı Aydoğan Yılmaz ile Toplum sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Mehmet Şeker eşliğinde 14 Mart İlkokulunda bulunan özel eğitim sınıfına ziyaret gerçekleştirip çocuklarla birlikte pasta kestiler.

Ziyaret nedeniyle Hopa Toplum Sağlığı merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünya nüfusunun yaklaşık % 15’i -bir milyardan fazla kişi- çeşitli yeti yitimi (engellilik) durumuna sahiptir. 110 -190 milyon insan fonksiyonlarda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

Engelli bireyler mümkün olan en iyi sağlık seviyesine sahip olabilmek için kaliteli sağlık hizmetlerinden, tedavilerden ve sağlık teknolojilerinden, toplumun diğer bireyleri ile eşit bir şekilde faydalanma hakkına sahiptir.

Halkımızın sağlık düzeyini yükseltmek ve geliştirmek için bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşulları nedeniyle özel ihtiyacı olan insanların korunması ve kendi ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmetlerine kolay erişilebilirliğin artırılmasına yönelik faaliyetler yapılmaktadır.

Dünya engelliler günü kapsamında Hopa engelliler derneği başkanı Aydoğan Yılmaz ile Toplum sağlığı Merkezi Başkanımız Doktor Mehmet Şeker eşliğinde 14 Mart İlkokulunda bulunan özel eğitim sınıfına ziyaretimizi gerçekleştirip çocuklarla birlikte pasta kestik” denildi..

Dr. Mehmet Şeker sınıfta bulunan çocuklarla tek tek ilgilenip hediyelerini verdi. Aynı zamanda Şeker yaptığı açıklamada 'Özel gereksinimi olan çocukların bakımı ve sağlığı yine özel ilgi ister. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi bu çocukların topluma kazandırılması ile belirlenir. Unutulmamalıdır ki engelli bireyleri yaşamları boyunca kısıtlayan yegâne şey onların ihtiyaçlarına cevap vermeyen çevredir. Özel gereksinimli çocuklar, aileleri, sosyal çevreleri ve toplum tarafından şefkat, ilgi ve anlayışla çevrelenmeli. Bakımı, eğitimi, sosyal ihtiyaçları karşılanmış her çocuk gibi onlar da geleceğe umutla bakabilmeli.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI