TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN HERGÜN BİR ETKİNLİK

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN HERGÜN BİR ETKİNLİK

SAĞLIK 10.04.2019 10:00:27 18 0
TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN HERGÜN BİR ETKİNLİK

Hayati Akbaş

HOPA-. Hopa TSM bu defa da Mehmet Akif İlkokulunda teknoloji bağımlılığı ile ilgili eğitim gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Hopa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

Ne yapmalı?

Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirin, akran grupları içerisinde sosyalleşmesini sağlayın. Çocuklarınızı yetenek ve ilgi alanlarına uygun spor dallarına yönlendirin.

Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini destekleyin, onları bir araya getirecek aktivite planlayın. Çocuğunuzun bilgisayar kullanımını kontrol edin ve sanal ortamdaki arkadaşlarını tanıyın.

Bilgisayarlarınızda güvenli internet uygulamalarının olmasına özen gösterin.
Uzun süreli bilgisayar kullanan çocuğunuzu engelleyemiyorsanız mutlaka uzman yardımı alın.

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi olarak bugün Mehmet Akif İlkokulunda teknoloji bağımlılığı ile ilgili eğitimimizi gerçekleştirdik”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı