TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN GEBE EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN GEBE EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

SAĞLIK 18.02.2019 10:09:27 44 0
TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN GEBE EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa Toplum Sağlığı Merkezi olarak Hopa Ticaret Odası Eğitim salonunda 11 gebeye Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitimi gerçekleştirildi.

Gebe Bilgilendirme toplantısında verilen bilgiler ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Anne ve bebekler, sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmakta olup özellikli hizmet almaları gerekmektedir.

Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir.

Bu kapsamda; Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı ile; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda Hopa Toplum Sağlığı Merkezi olarak Hopa ilçemizde Ticaret odası eğitim salonunda 11 gebemizle Gebe Bilgilendirme Sınıfımızı gerçekleştirdik”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI