Susuzluk, ağrıları ve halsizliği artırıyor

Yetersiz yağış, tarım alanları başta olmak üzere tüm yaşamı tehdit eden susuzluk, vücutta da geri dönülmez hasarlara yol açıyor

SAĞLIK 9.03.2014 15:48:44 14 0
Susuzluk, ağrıları ve halsizliği artırıyor
Günde ortalama 8 bardak su içilmesini öneren uzmanlar, buna karşın vücudun 10 bardak su kaybettiğini belirtiyor. Beynin yüzde 75’i, kanın yüzde 92’si, kasların yüzde 75’i ve kemiklerin yüzde 22’sini oluşturan su yeterli miktarda tüketilmediğinde başta cilt problemleri olmak üzere sindirim ve boşaltım sistemlerinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, hastalıkları şöyle sıralıyor: “Vücudun en önemli enerji kaynaklarından suyun yetersizliğinde yorgunluk ve halsizliğe yol açıyor. Deri yoluyla toksinlerin atılmasını bozuyor ve her türlü cilt problemi için savunmasız hale getiriyor. Ayrıca dermatit, sedef, kırışıklık gibi problemlere sebep oluyor. Kolestrol seviyesini artırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışır. Gastrit, ülser ve reflü gibi birçok sindirim sistemi problemine yol açar. Toksin ve atık asit birikimi bakterilerin gelişmesi için ortam sağlar, buda böbrek ve mesanede inflamasyon, ağrı ve enfeksiyona daha yatkın olması ile sonuçlanır. Bütün eklemlerde büyük bir kısmı sudan oluşan kartilaj yastıkçıkları vardır. Vücut susuz kaldığında kartilaj zayıflar ve eklem tamiri yavaşlar, böylelikle ağrı ve rahatsızlık hissi oluşur. Organlar ve hatta vücudun en büyük organı olan deride kırışıklık başlar ve erken yaşlanma belirtileri verir.”
Zaman 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI