Sigara Bırakma Poliklinikleri Hizmet Vermeye Başladı

Sigara Bırakma Poliklinikleri Hizmet Vermeye Başladı

SAĞLIK 23.07.2018 13:00:29 50 0
Sigara Bırakma Poliklinikleri Hizmet Vermeye Başladı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Devlet Hastanesi yeni sigara bırakma poliklinikleri hizmet vermeye başladı. Artvin Devlet Hastanesi yeni sigara bırakma poliklinikleri hizmet vermeye başlamasına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaparken, açıklamada; “Tütün ürünleri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın bağımlılık yapıcı maddelerdendir. Bu nedenle tütün ürünü kullanımına hiç başlamamanın önemi çok büyüktür. Ancak tütün ürünü kullananların bırakmaları için teşvik edilmesi ve bırakmak isteyenlere uygun desteğin sağlanması da son derece önem arz etmektedir.

Bakanlığımız tarafından sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik “ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı” ve “Sigara Bırakma Poliklinikleri” aracılığıyla hizmet sunulmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde de sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenler için bağımlılık derecelerini ölçüp sigara bırakma tedavileri sunan sigara bırakma polikliniklerinin sayısı 3’e çıkartılmıştır.

Bilindiği üzere ilimizde Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurcan Güler tarafından her Çarşamba Sigara Bırakma Polikliniği hizmeti verilmekteydi. İlave olarak Artvin Devlet Hastanesinde düzenlenen bir törenle Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Marım tarafından her Cuma hizmet vermek üzere ikinci bir Sigara Bırakma Polikliniğinin açılışı yapılmıştır.

Ayrıca il dışı hekim tayini sebebiyle hizmet veremeyen Hopa İlçe Devlet Hastanesi bünyesindeki Sigara Bırakma Polikliniğinde Dr. Seyhan Abdi Çetin tarafından poliklinik hizmeti verilmeye başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI