Sağlık personellerine işaret dili eğitimi

Sağlık personellerine işaret dili eğitimi

SAĞLIK 14.11.2018 15:19:34 15 0
Sağlık personellerine işaret dili eğitimi

RİZE-Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personellerine “İşaret Dili” eğitimi veriliyor.

Engelli vatandaşların sağlık kurumlarından kaliteli hizmet alabilmelerini sağlamak için fiziksel mekânların düzenlenmesi kadar, sağlık personeliyle iletişim kurabilmeleri de oldukça önemlidir.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokole dayanılarak başlatılan ve iki yıllık bir zaman zarfında tamamlanması hedeflenen çalışmayla hastanelerde görev yapan personellerin yüzde 70’inin işaret dili öğrenmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Başkanlığı tarafından işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız ile sağlık personelinin iletişimini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kolay hizmet vermek amacıyla tüm sağlık kurumlarımızdan hastayla ilk temasta bulunan sağlık personeli ve hasta karşılama-danışma yönlendirme personellerine yönelik İşaret Dili eğitimleri düzenlenmektedir.

Öncelikli olarak Rize Devlet Hastanesi ve Kaçkar Devlet hastanesi eğitim salonlarında ilk grup olan 80 sağlık personeli ile başlatılan 120 saat sürecek olan eğitimler beli aralıklarla devam edecektir.

Eğitim sonunda kursiyerler mülakat sınavına tabi tutularak, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI