Sağlık için yürüdüler

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünün organizesinde 'Belediyelerimiz ile Yürüyoruz' temalı yürüyüşü Rize sahil yürüyüş alanında gerçekleşti.

SAĞLIK 27.04.2014 19:49:25 35 0
Sağlık için yürüdüler
Ülke genelinde Bakanlık tarafından obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanılmasına teşvik etmek amaçlı yürütülmekte olan 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında her ayın son Pazar günü yapılan yürüyüşün bu bölümünü Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Belediyelerle beraber gerçekleştirdi.

Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlayan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında son bulan yürüyüş etkinliğine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ve Eşi Menduha KASAP, Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik ÖZŞAHİN, Rize Belediyesi Daire Müdürleri ve çalışanları, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği yetkilileri ve Çamlıhemşin İlçesinden Hastane personelleri katıldı. Yürüyüşe katılanların ellerinde bulunan pankartlarda ise sağlıklı yaşamla ilgili önemli mesajlar verildi.

Rize Valiliği karşısı sahil yürüyüş parkurundan başlayan etkinlik de sağlıklı yaşam için yürüyen gurup yürüyüşünü ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde yöresel çalgımız Tulum eşliğinde oynanan horonla sonlandırdı. Yürüyüş sonunda katılımcılara Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Elma ve Su ikram edildi.

Bahar havasında yapılan yürüyüş etkinliğinin 2014 yılı boyunca her ayın son pazar gününde devam edeceği bildirildi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı