Sabah Limonlu Ilık Su İçmenin 10 Faydası

Sabah Limonlu Ilık Su İçmenin 10 Faydası

SAĞLIK 10.05.2018 08:53:52 21 0
Sabah Limonlu Ilık Su İçmenin 10 Faydası

Limonun sağlığımıza olan faydaları yüzyıllardır bilinmektedir. Güçlü bir antibakteriyel ve antiviral olması ve bağışıklık sistemimizin çalışmasını tetiklemesi en bilinen özellikleri arasındadır. Limon suyu bir sindirim kolaylaştırıcı olduğundan kilo vermek için kullanılır ve ayrıca karaciğeri arındırır.

Limon diğer pek çok maddenin yanısıra sitrik asit, kalsiyum, magnezyum, C vitamini, biyoflavanoid, pektin ve bağışıklık sistemini güçlendirip enfeksiyonlarla savaşan limonen içerir. Şimdi size her sabah limonlu ılık su içmenin faydalarından bahsedeceğiz.

Limonlu Ilık Su Nasıl Hazırlanır?

Temiz su kullanmalısınız. Su ılık olmalı, kaynamamalı. Soğuk su yerine ılık su kullanmalısınız çünkü bedeninizin soğuk suyu işlemesi hem daha uzun sürecektir hem de daha çok enerji gerektirecektir.

Her zaman taze limon kullanın, mümkünse organik olanları tercih edin. Bu tarif için asla şişelenmiş limon suyu kullanmayın. Bir bardak ılık suyun içine yarım limonun suyunu sıkın ve sabahları aç karınla bunu için.

Sabah uyandığınızda, gece boyunca susuz kalan vücut dokularınız, toksinleri atmak ve hücreleri canlandırmak için suya her zamankinden fazla ihtiyaç duyar. Kısaca suyunuza biraz limon damlatmak toksinlerin atılmasını sağlar, böbrek hareketlerini düzenler, sindirim sisteminin rahatça çalışmasını sağlar.

‘Bunları daha önce duymuştum’ diyenler için limonlu suyun diğer mucizeleri aşağıda…

1.Limon potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi elktrolitler yönünden zengindir. Limonlu su, içerdiği elektrolitler ile vücudun susuzluğunu giderir.

2. Limonlu su eklemler için çok iyidir; eklem ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

3. Limonun içeriğindeki sitrik asit diğer enzim ve asitlerle etkileşime geçerek sindirim sistemini düzenler. Limonlu ılık su, gastrit ve sindirim rahatsızlıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

4. Karaciğerin ürettiği enzim sayısını artırmak için limonlu sudan daha iyi bir reçete yoktur.

5. Limonlu su, karaciğeri temizler ve toksinlerin atılmasını sağlar.

6. Limonlu su, anti enflamatuar etkisiyle, soluk borusundaki enfeksiyonların temizlenmesine yardımcı olur.

7. Limonlu ılık su, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

8. Limon kuvvetli bir antioksidan olduğundan vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmanın düzgün çalışması açısından çok önemlidir.

9. Limon içerisindeki potasyum, sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Depresyon ve anksiyete genellikle kandaki düşük potasyum oranı sonucunda ortaya çıkar. Sinir sistemi, kalbe doğru sinyalleri yollamak için potasyuma ihtiyaç duyar.

10. Limonlu su kanı, damarları ve arterleri temizler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI