RTEÜ'de sağlık semineri

Geriatrik Rehabilitasyonda Beden Farkındalık Tedavi Yaklaşımı

SAĞLIK 10.05.2018 11:52:25 36 0
RTEÜ

RİZE-RTE Üniversitesi Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Geriatrik Rehabilitasyonda Beden Farkındalık Tedavi Yaklaşımı” konulu seminer, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu ERDEN’in katılımıyla İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

ERDEN, Geriatrik Rehabilitasyon dersi kapsamında “Fizyoterapide Sözsüz İletişim” ve “Geriatrik Bireylerde Beden Farkındalık” konularında öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Seminere, geriatrik rehabilitasyonun tanımı ile başlayan ERDEN, “Yaşlanma ile meydana gelen fizyolojik değişiklikler ve eşlik eden kronik hastalıklar, sosyoekonomik faktörler, mental ve ruhsal sorunların biri veya birkaçı nedeniyle azalan fonksiyonları geliştirmek ve yaşam kalitelerini geliştirmek amacıyla hasta ve ailesinin de içinde bulunduğu birçok profesyonel disiplinin birlikte yürüttükleri bilim alanıdır.” dedi.

ERDEN, dünyada olduğu gibi ülkemizde de sayıları giderek artan yaşlı nüfusun daha bağımsız, kaliteli ve topluma daha katılımlı bir yaşam sürmeleri için rehabilitasyon hizmetlerinin, özellikle fizyoterapi alanı ile geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması önemine özellikle vurgu yaptı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamalarının etkili olmasının en önemli unsurlarından birinin hasta ile kurulacak kaliteli iletişim olduğunu ifade eden ERDEN, “Öyle ki iletişim bozukluklarına bağlı olarak hastaların tedaviye devam etmedikleri yapılan çalışmalarla desteklenmektedir. Geriatrik bireylerde sabır ve hoşgörü tabanlı doğru iletişim kurulması daha da önem arz etmektedir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Üniversitenin Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat YILDIRIM günün anısına KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu ERDEN’e plaket takdim etti.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI