RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Bir İlk Daha

RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde ilki gerçekleşen mitral kalp kapağının kapalı tamir yöntemi ilk hastaya başarıyla uygulandı.

SAĞLIK 8.11.2017 11:02:30 146 0
RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Bir İlk Daha

Aort kalp kapağının kapalı yöntemle tedavisi, eski kapağın değişimi TAVİ 3 boyutlu kalp ultrosonu ile tanı ve görüntüleme yöntemi, kalp yetmezliğinde kalp pili ile güncel tedavisi, kalp ritim bozukluklarında 3 boyutlu görüntüleme, eps ve tedavi yöntemleri başarıyla uygulanmakta olup, bu yeni yöntem Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa başarıyla uygulandı.

Özellikle açık kalp ameliyatı olamayan, ileri kalp kapak hastalığı (ileri mitral yetmezliği), ileri kalp yetmezliği olan ve ilaç tedavisi dışında alternatifi olmayan ölümcül hastalıklarda, kapalı yöntemle mitral kapak tamir (anjiyografik olarak, mitral kapağın anuler daraltma, (carillon mitral kapak anuler daraltma) ile mitral kapak yetmezliğin azaltılması tedavisinin merkezimdeki ilk vakası başarıyla yapıldı.

Yapılan operasyon hakkında bilgiler veren Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT, gerçekleştirilen operasyonun Türkiye’de çok az merkezde yapılabildiğini belirtti. TÜRÜT, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi taşıdığı isme layık olmayı birincil hedefine koyan, hastayı ve hastanın sağlığını önceleyen ve bu hedef doğrultusunda fedakarca ve mesai mefhumu gözetmeden çalışan felsefesiyle mevcut eksikliklerini bir an önce gidererek gerçek anlamda bir bölgesel referans merkezi olmayı amaçlamaktadır.” dedi. Prof. Dr. Hasan TÜRÜT,  Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık sevk veren bir konumdan sevk alan bir seviyeye gelmeye başladığını söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer ŞATIROĞLU ise ileri derece kalp kapakçıklarında kaçak bulunan, kalp yetmezliği bulunan, ameliyat şansı bulunmayan çok yüksek riskli hastalara bu yöntemin uygulandığını belirterek, şunları kaydetti: “Hastamız yaşlı olduğu için açık kalp ameliyatı olma imkânı yoktu. Yeni yöntem olan mitral kapağı kapalı yöntemle kalp kapağındaki kaçağı azaltma yöntemini hastaya uyguladık ve işlem başarılı geçti. Rize’de bunu ilk uygulamanın sevinci yaşıyoruz. Yurt dışında yaklaşık iki yıldan beri uygulanan bu yeni yöntemin ülkemizde de bir kaç kardiyoloji hastanesi var. Bu yöntemi de bizde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uygulayarak, ilklerden biri olduk.” Şeklinde konuştu.

Ameliyat olan 85 yaşındaki hasta, yeniden hayata döndüğü için çok mutlu olduğunu ve kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür ederek, “Allah onları başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI