Rize’ye 10’u uzman ve 25 tabip münhal kadrosu açıldı

Sağlık Bakanlığınca İlimize uzun yıllar sonra Çocuk Nöroloji ve Çocuk Kardiyoloji uzmanı münhal kadrosu açıldı.

SAĞLIK 25.02.2021 10:00:17 38 0
Rize’ye 10’u uzman ve 25 tabip münhal kadrosu açıldı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, 97. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Rize’ye birçok uzmanın yanı sıra uzun yıllar sonra Çocuk Nöroloji ve Çocuk Kardiyoloji kadrosu açıldığını belirtti.

Tepe, açıklamasında şunları kaydetti: 'Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 iç hastalıklar uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 gastroenteroloji uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 çocuk kardiyoloji uzmanı ve 1 çocuk nöroloji uzmanı kadrosu açıldı.

Rize Devlet Hastanesine 1 tıbbi patoloji uzmanı ile 1 enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı kadrosu açılırken, Kaçkar Devlet Hastanesine ise 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı kadrosu açıldı.

Rize’ye 10 uzman tabibin yanı sıra Kaçkar Devlet Hastanesine 5 tabip, Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine 5 tabip, Fındıklı Devlet Hastanesine 2 tabip ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 1 tabip, İkizdere Hakkı Emine Ekşi İlçe Devlet Hastanesi 1 tabip ve Kalkandere Şaban Cengiz İlçe Devlet Hastanesine 1 tabip olmak üzere toplam da 15 tabip kadrosu açıldı.

97. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile boş kadrolara yapılacak tercihler sonucunda ataması yapılacak olan hekimler, Mart ayı içerisinde Rize’ye gelerek göreve başlayacak.

Memleketimize büyük yararı olacak olan bu uzman ve tabiplerimizin ilimize kazandırılmasına yoğun destek ve gayret gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Şuayip Birinci ’ye, Rize Valisi Sayın Kemal Çeber’e, Milletvekillerimiz ile Ak Parti İl Başkanı Sayın İshak Alim’e teşekkür ediyoruz.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı