Rizeli öğrenciler “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” Dedi!

Rizeli öğrenciler “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” Dedi!

SAĞLIK 25.04.2019 11:56:29 23 0
Rizeli öğrenciler “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” Dedi!

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği(ROMED) tarafından Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Otizm Farkındalık” eğitimi düzenlendi.

Öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitim programının ardından öğrenciler ve öğretmenleri eşliğinde bez branda üzerine mavi renkli boyalar ile “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” yazarak, farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Çocuk Gelişim Uzmanı Begüm Evirgen, yaptığı sunumda, yaşa göre otizmin belirtileri, erken tanının önemi, otizmli bireylerin eğitimi, otizmli bireylere ve ailelerine karşı toplumumuzun duyarlılığın attırılması konusunda öğrencileri bilgilendirildi.

ROMED Başkan Vekili Mukaddes Usta, “Nitelikli çalışmalarla özel çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onların yeteneklerini toplumumuzla paylaşmalarının önünü açacak somut adımları atmamız gerektiğini söyleyerek, Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan evlatlarımızı, toplumumuzun bir parçası, onlarla birlikte yaşamayı bütün toplumun öğrenmesi gerekir.” diye belirtti.

Otizmde erken tanı ve teşhis kadar özel eğitimin de önemli olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 'Otizmli bireylerimize, ihtiyacı olan eğitimin sağlanması gerekiyor. Onların bizlerden isteği koşulsuz sevgi. Her çocuğumuzun mutlu olmasını istiyoruz. Ötekileşmiş, ötekileştirilmiş, toplumdan uzaklaşmış kardeşlerimize, en samimi duygularımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmek görevimizdir.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı