Rize’de tüm kovid hastaları ve temaslıları takibe alındı

İL Sağlık Müdürlüğü;İlimizde kovid-19 vakalarının yayılma hızının artması üzerine süreci tamamen ve etkin bir şekilde kontrol altına alabilmek amacıyla uygulanan sürekli tedbirler etkin şekilde arttırılmaktadır.

SAĞLIK 19.08.2020 14:38:50 32 0
Rize’de tüm kovid hastaları ve temaslıları takibe alındı

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda ;İlimizde kovid-19 vakalarının yayılma hızının artması üzerine süreci tamamen ve etkin bir şekilde kontrol altına alabilmek amacıyla uygulanan sürekli tedbirler etkin şekilde arttırılmaktadır.'denildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü 'Bu kapsamda hastalığın yayılmasının en önemli nedenlerinin başında pozitif hasta ve bunların temaslılarıyla diğer toplum fertlerinin temas etmesi gelmektedir.diyerek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.
'Bunu önlemek için gösterilecek her çaba, alınacak her etkin tedbir son derece önemli ve gereklidir. Bu doğrultuda ilimiz genelinde her pozitif hasta ve temaslısı aile hekimleri, sağlık müdürlüğü koordinasyonunda kurulan arama ekipleri, ve Call Center(Çağrı Merkezi) denen iletişim hattı marifetleriyle sürekli günlük olarak aranmakta, karantinaya uyup uymadıkları kontrol edilmekte, yanı sıra ihtiyaçları da sorgulanmaktadır.
Aynı şekilde Valiliğimiz bünyesinde kurulan 0464 213 12 42 numaralı ihbar hattı ile de başta karantinaya uymayan pozitif ve temaslılarının bildirimi olmak üzere pandemi kurallarına aykırı hareket edenlerin ihbarı yapılan bir birim oluşturulmuştur.
Yine kolluk kuvvetlerimiz de 7/24 saat esaslı her ihbarı değerlendirmekte, ellerinden geldiğince maksimum gayret sarf etmektedirler.
Lakin halkımız sağlığı için son derece önemli olan bu hususta tüm gayret ve çabalara rağmen ne yazıktır ki halen mutlak suretle evinde karantina olması gereken ve kendisine bu durum defayetle tembih edilen pozitif hasta veya temaslılarının dışarda, marketlerde, toplum içinde dolaştıkları ihbarı tüm toplum olarak bizde büyük bir üzüntü ve kaygı oluşturmaktadır.
Sarf edilen bunca emeği görmezden gelmek, bunca sabrı, fedakârlığı, gayreti hiçe saymak, tüm telkin ve yakarışlara sırt çevirmek hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bu anlamda dışarda oldukları tespit edilenlere ciddi idari ve adli cezalar uygulanmaktadır. Rize’de birçok kişiye idari para cezası kesilmiş ve haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur, bundan sonra da daha sıkı şekilde bu takipler yapılacaktır. Bu noktada duyarlı vatandaşlarımızdan ihbarlarımız da beklenmektedir.
Pandemi sürecinde virüsü en fazla yayan bu ihlallerinin önüne daha etkin bir şekilde geçebilmek amacıyla mevcut tüm uygulamaların yanı sıra artık tüm köy/mahalle ve site/apartmanlarda yaşayan kıymetli pozitif hasta ve temaslılarımız her gün boyunca günlük olarak köy ve küçük mahallelerde muhtarlarımız, şehir ve ilçe merkezlerimizdeki apartmanlarımızda ise bizzat site veya apartman yöneticileri tarafından da kontrol ve takip edileceklerdir.
Bu kıymetli yöneticilerimiz kendi sorumluluk alanındaki söz konusu vatandaşlarımızın yerinde olup olmadıklarını bizzat günlük izleyip, kendilerine verilen forma kayıt edeceklerdir. Karantina ihlali saptanması durumda ise derhal 155,156 numaralardan kolluk kuvvetlerimize haber vereceklerdir. Bu kapsamda muhtarlarımızın olduğu gibi site ve apartman yöneticilerimizin de eğitimleri sağlık müdürlüğümüzde devam etmektedir.
Tüm çabalar bu zorlu süreçte elimizden geleni, ama ve lakin demeden, eksik bırakmadan maksimum ortaya koyma gayretidir. Başarı ise ancak ve ancak üst düzey yöneticisinden muhtarına, vatandaşından hastasına kadar herkesin büyük bir istek, özveri ve gayretle elini taşın altına koyması, mücadele etmesiyle gelecektir.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı