Rize’de “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinlikleri

Rize’de “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinlikleri

SAĞLIK 8.10.2019 08:56:47 20 0
Rize’de “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinlikleri

Hemşin, İyidere ve Güneysu ilçelerinde sağlıklı yaşam yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi.

Obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Hemşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenli fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” düzenlendi.

Ayrıca Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi ve İyidere İlçe Hastanesi personelleri tarafından hareketli hayatı teşvik etmek amacıyla Güneysu İMKB Ortaokulu ve İyidere Merkez İlkokulu’nda çeşitli spor faaliyetleri düzenlendi. Etkinlikler; kamu kurum kuruluş personelleri, sağlık personelleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Hareketsiz yaşam sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemidir. Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 40-60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir.

Obezite ile mücadele gerçekte pek çok hastalıkla mücadele demektir. Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı