Rize’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Eğitimleri Devam Ediyor

Rize’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Eğitimleri Devam Ediyor

SAĞLIK 18.02.2020 13:02:44 94 0
Rize’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Eğitimleri Devam Ediyor

Rize’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede (KYAİŞ) eğitimleri devam ediyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğünce “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddette Mücadele” programı kapsamında 2020 yılında da ara vermeden eğitimlere devam etmektedir.

Bu kapsamda İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli sağlık personelleri ile Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezince açılmış olan hizmet içi eğitim programına katılan personellere “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele” konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitimde sağlık çalışanlarının şiddet vakası ile karşılaşılması durumunda kişinin hangi kurumlara yönlendirilebileceği ve şiddet gören kadının daha fazla örselenmemi için neler yapılabileceği vurgulandı.

Adalet Bakanlığı çalışanlarına ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Bir Sağlık Sorunu Olarak Kadına Şiddet” ve “Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Sağlık Çalışanlarının Rolü” vb. konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Kadına Yönelik Şiddet, kadınların ve çocuklarının fiziksel, ruhsal ve cinsel sağlıklarında olumsuz etkiler yaratması sebebiyle bir halk sağlığı sorunudur.” dedi.

Şiddetle karşılaşan kadının ilk temas ettiği meslek gruplarından biri sağlık personeli olduğunu belirten Tepe, “Sağlık personeli, şiddet gören kadını sonradan karşılaşacağı şiddetten korumada, güvenlik planı oluşturarak veya diğer destek alabileceği kurumlara yönlendirme ve bilgilendirmede önemli rol oynar. Bu bağlamda bakanlığımızın da paydaşı olduğu “Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında verilen bu eğitimler yoluyla tüm sağlık personellerinin, diğer kamu kurumlarının ve halkın kadına yönelik şiddet konusunda daha bilinçli olmaları bu eğitimlerle birlikte sağlanması planlanmıştır.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI