Rize’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri

Rize’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri

SAĞLIK 4.10.2018 14:39:21 21 0
Rize’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” münasebetiyle Güneysu ve Derepazarı İlçelerinde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

RİZE-Güneysu Kaymakamlığının önünden start alan yürüyüş, İMKB Ortaokulunda sonlandı. Tüm halkımızın davetli olduğu etkinliğe, Güneysu Kaymakamı, Güneysu Belediye Başkanı, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe İdari Amirleri, İl Sağlık Müdürlüğü İdari Amirleri, Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ile İMKB Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı. Etkinlikte Müdürlüğümüz tarafından basımı gerçekleştirilen pankart ve dövizlerin yanı sıra İMKB Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite temalı pankartlar kullanıldı.

Obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; İMKB Ortaokulunun bahçesine kurulan 2 adet Sağlıklı Yaşam Aracı eşliğinde katılımcıların Beden Kitle İndeksi ölçümü yapıldı. Yetişkin ve çocuklara özel, fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan broşürlerin dağıtımı gerçekleştirilerek, diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Etkinlik alanında, İMKB Ortaokulu Benden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde fiziksel aktivite amaçlı çocuklara çeşitli oyunlar oynatıldı. Eğlencenin ve heyecanın yüksek olduğu oyunlara, yetişkinlerde saha kenarından destek verdi. Çocuklardan sonra bütün ilçe idari amirleri, İMKB Ortaokulu öğretmenleri ile Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları arasında halat çekme oyunu oynanması alanda renkli görüntülerin yaşanmasına sebebiyet verdi.

Ayrıca etkinlik sonrası öğrencilere diş seti dağıtılarak sağlıklı beslenmeyi teşvik amaçlı meyve ikramında bulunuldu.

Yüksek katılımla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Sağlıklı olmak için yeterli ve dengeli beslenme kadar düzenli fiziksel aktivite yapmakta önem arz etmektedir. Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık ve zindelik için sağladığı yararlar giderek daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Fiziksel aktivitenin bireylerin enerjik ve zinde olmasını ve kilo kontrolü sağlamasının yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı bilinmektedir.” dedi.

Tepe, “Sağlık için gerek çocuklarımızın gerekse yetişkinlerimizin çoğunluğunun yeteri kadar fiziksel aktivite yapmadıklarını görmekteyiz. Fiziksel aktivitenin yaşam boyu sürdürülmesinin herkese yararlı olabileceği mesajının daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacıyla Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda Müdürlük olarak etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu günde “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” münasebetiyle Güneysu İlçemiz ile koordineli yaptığımız yürüyüş etkinliğinin organizasyonunda aktif rol alan Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına, İMKB Ortaokulu Müdürüne ve Öğretmenlerine, desteklerini esirgemeyen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Güneysu İlçesinden katılım sağlayan tüm idari amirlere, öğrencilerimize ve halkımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı