Rize’de “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” Çalıştayı düzenlendi

Rize’de “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” Çalıştayı düzenlendi

SAĞLIK 31.01.2020 07:41:30 51 0
Rize’de “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” Çalıştayı düzenlendi

Rize Valiliğinin öncülüğünde ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda Rize İli Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Yerel Eylem Planı kapsamında çalıştay düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ''Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Yerel Eylem Planı (2020 - 2023)'' hazırlanmış olup, eylem planının değerlendirilmesi ve uygun görülen değişikliklerin gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarında görevli uzman mesleki personellerin (psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, rehber öğretmen vb.) katılımlarıyla Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Çalıştayı gerçekleştirildi.

14 Şubat 2019 tarihli ve 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan ''Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu'nca (BMYK)'' hazırlanan “2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” faaliyetleri Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir.

Bakanlığımızın talimatı ile ''Bağımlılık İle Mücadele İl Kurulları (BMİK)'' tarafından kurumlar arası işbirliğiyle ilin sorunlarına çözüm önerileri geliştirilerek, yerel eylem planı oluşturulması ve yürütülmesi istenmiştir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu başkanlığında yürütülen toplantıda davranışsal bağımlılıklar ile madde bağımlılığının benzer ve farklı yönleri, davranışsal bağımlılıklara kimlerin yakalanma risklerinin fazla olduğu, Türkiye ve dünyada davranışsal bağımlılıklara dair istatistikler, dünyada davranışsal bağımlılıklarla mücadele konusunda gerçekleştirilen çalışmalar üzerinde durulmuştur.

Genel bilgilendirme sunumundan sonra Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ''Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Yerel Eylem Planı (2020 - 2023)'' taslağı üzerinde görüşülmüş ve eylem planında yapılması gereken değişikliklere karar verilmiştir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI