Rize’de Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

Rize’de Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

SAĞLIK 21.11.2018 10:44:00 13 0
Rize’de Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi

RİZE-İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına eğitim verildi.

Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından 2018 yılının son eğitimi 18 kişinin katılımıyla düzenlenen eğitimde ÇPGD programının tanıtılması, gebelik dönemi ve 0-6 yaş çocuğun sağlıklı gelişimini destekleyecek bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflendi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde, ÇPGD programının amacı, beyin gelişimi ve sağlık, çocuk ihmal-istismarı, sosyal destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar, ÇPGD programında yer alan risk faktörleri ve müdahale yöntemleri de ele alındı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme yöntemlerini birinci basamak sağlık hizmetleri içine entegre ederek, gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğun gelişimini desteklemeyi, gelişimi etkileyebilecek risk etmenlerini erken belirleyip, erken müdahale etmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve diğer yöneticiler tarafından katılım sertifikaları verildi.

Tepe, ayrıca ÇGPD programın ilde uygulanmasında üstün başarısı ve katkısı olan eğitimci personeli Sibel Akgül’e teşekkür plaketi takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı