Rize’de “1-7 Ekim Emzirme Haftası” etkinlikleri

Rize’de “1-7 Ekim Emzirme Haftası” etkinlikleri

SAĞLIK 7.10.2019 13:04:23 112 0
Rize’de “1-7 Ekim Emzirme Haftası” etkinlikleri

İl Sağlık Müdürlüğümüzce il merkezi, tüm ilçeler ve hastanelerde 1-7 Ekim 'Emzirme Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler ve eğitimler yapıldı.

İlimizde de Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonuyla il merkezi, tüm ilçeler ve hastanelerde 1-7 Ekim 'Emzirme Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirildi.

Ülkemizde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde gerçekleşen doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri 'Emzirme Haftası' olarak kutlanmaktadır.

izmir escort bayan

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Anne sütü mucize bir besindir. Yaşama en iyi başlangıcı sağlayan, içerdiği besin öğeleriyle bebekte büyüme ve gelişmeyi destekleyen mükemmel bir besindir. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesinin; yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, sağlıklı büyüme ve gelişmenin sağlanması, bağışıklık sisteminin korunması ve geliştirilmesi gibi psiko-sosyal ve ekonomik pek çok boyutu vardır.” dedi.

Sağlık yönünden ani görülen ve süreğen hastalık riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendiğini belirten Tepe, şöyle devam etti:

“Bebeğin ilk aşısıdır, pek çok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silahtır. Büyüme-gelişme ve psikolojik yönden anne-bebek ilişkisini kuvvetlendirir, bebeğin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Annelik duygusunun gelişmesine neden olur. Emzirme, anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir. Emzirme meme kanseri, yumurtalık (over) kanseri, rahim iç tabakası (endometrium) kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır Tüm bu nedenlerle anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gereklidir.”

Sevgi emek, bebek emmek ister. Yarınlarımızın daha sağlıklı olması için bebeğinizi emzirme hakkından mahrum bırakmayın.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı