Rize'de Yaşlılar 'Alo' Diyor, Vefa Sosyal Destek Grubu Yerine Getiriyor

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", 65 yaş ve üstü olanlarla kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yardımına koşuyor.

SAĞLIK 27.03.2020 13:27:43 25 0
Rize

İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrasında evlerinden çıkması kısıtlanan vatandaşlara yönelik Rize Valiliği bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu', şehrin dört bir yanındaki talepleri anında karşılamak için seferber oldu.

Vatandaşların 112, 155 ve 156 numaralarına yaptıkları çağrılara istinaden hazırlanan ihtiyaç paketleri, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ekipleriyle en kısa sürede sahiplerine ulaştırılıyor. Çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdüren ekipler, vatandaşların sadece gıda taleplerini değil, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Bu kapsamda Yenigüzelköy Köyünde tek yaşayan troid kanseri olan Yavuz Artar (49) ile Köprüköy köyünden 65 yaş üzerindeki Ali Çayırcı ve Pazar İlçesi Güney ve Yeşilköy Köylerinden vatandaşların da ilaç, tıbbi malzeme ve erzak talepleri ekiplerce kısa bir zaman dilimi içerisinde kendilerine ulaştırıldı.

'Vefa Sosyal Destek Grubu'ndan hizmet alan vatandaşlar koronavirüs salgını dolayısıyla kendileri için alınan karara destek verdiklerini ve bu nedenle salgının yayılmaması için devletin aldığı karara uyarak evde kaldıklarını belirterek, bu nedenle ihtiyaçlarının bir telefonla kendilerine ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı