Rize'de, "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" Etkinlikleri

Rize'de, "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" Etkinlikleri

SAĞLIK 9.11.2018 15:09:23 24 0
Rize

RİZE-Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öncelikle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Birimi tarafından Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin de katılımıyla Organ Bağışı Sempozyumu tertip edildi.

Sempozyumda organ bağışının tıbbi boyutunun yanı sıra dini boyutuna ilişkinde sunumlar yapıldı. Organ Bağışı adlı tiyatro gösterisi ile zenginleştirilen sempozyumda daha önce nakil olarak sağlığına kavuşan ve organ nakli bekleyen kişilerin röportajları yayınlandı.

Ayrıca yine “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” münasebetiyle Tuzcuoğlu Memişağa Parkında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Birimi tarafından, halkı bilinçlendirmek amaçlı stant açıldı. Stantta sağlık çalışanları tarafından organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılırken, bağışta bulunmak isteyen vatandaşlardan da organ bağışı alındı. Hafta kapsamında yine tüm hastanelerin Organ Bağış Birimleri tarafından stant açılarak bulundukları hastane bünyesinde çalışmalar yapıldı.

Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezinde il dışından gelen katılımcılara 2 gurup halinde, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Dr.Öğr.Üyesi Başar Erdivanlı ve Rize Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm.Dr.Mustafa Sakın tarafından organ bağışı hakkında eğitim verildi. Ayrıca, Uzm.Dr. Mustafa Sakın tarafından Rize Devlet Hastanesi çalışanlarına da konu hakkında eğitim verildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması, toplumda organ bağışı konusundaki farkındalığın arttırılması için Bakanlığımızın sağlık politikaları doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” münasebetiyle bu yıl ilimizde gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı etkinliklerde görev alan sağlık personeline ve organ bağışında bulunan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı