Pazar'da nöbetçi eczaneler

Hamidiye bölgesinde kurulan Kaçkar Devlet Hastanesinden sonra İlçelerde yeniden yapılanan sağlık politikası çerçevesinde Pazar İlçesinde Modern Toplum Sağlık Merkezi(aile hekimleri) hizmete açıldı.Bu kez İlçede Eczane sorunu yaşanmaya

SAĞLIK 7.07.2014 12:57:37 26 1
Pazar
 Her hafta sonu ve Geceleyin  nöbetçi olarak kalan Eczaneler hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılamada çok önemli görevler üstleniyor.

Pazar İlçesinde Toplum Sağlık Merkezi yapılıncaya kadar Hafta sonu ve Gece nöbetçi nöbet gününde açılmıyordu.Vatandaşlar ise bu durumdan sıkıntı yaşıyordu.

O dönemde açılmama sebebi donanımlı Sağlık Merkezi ve Acil Servisinin bulunmayışı idi.

Pazar İlçesinde Rize ili ve İlçeleri dahil en modern Toplum Sağlık Merkezi kuruldu.

Bu Merkez'de hafta sonları ve gece nöbeti tutulduğu ve büyük bir açığı kapattığı söyleniyor.

Bu kez vatandaşlar Eczane olmayışından şikayet etmeye başladılar.

Vatandaşların bizzat tarafımıza şikayette bulundukları konuyu Sağlık Müdürlüğüne duyuru olarak sunuyoruz.

 C.B'Şiddetli baş ağrısı ile Pazar'a geldim.Gece 22.30 Eczanelere baktım.Nöbetçi Eczanesinin ismi kalsın Hamidiye bölgesinde olduğunu gördüm. 5 TL'lik ilaç almak için 20 TL araca mı verecem'.derken,

S.T 'Daha önce aynı sıkıntıyı yaşadım.Bu kez 2.si ile karşılaştım.Sağlık konusunda bu kadar büyük hizmetleri olan Başbakanımızın bölgesinde böyle bir uygulamayı kınıyorum'.açıklamasın yaptı.Bunların dışında bu ve buna benzer sorunlar yaşanıyor.Yaşanmaya devam ediyor.

KAÇKAR53.COM
Yaptığımız araştırmada Hamidiye Bölgesinin Pazar hudutları içinde olduğundan 2.bir Eczanenin açılma şansının olmadığını söylediler.


YORUM

Yanlışta israr olmaz.Vatandaş bu işten bir şekilde zarar görüyor,sıkıntı çekiyorsa bunu çözmek ilgili makamlara düşer.

Her işin bir çözümü olduğu gibi,bu kadar basit işin çözümü hala olmayacak ise söyeleyecek sözümüz kalmaz.

Rize Sağlık Müdürümüze buradan çağrıda bulunuyoruz.Pazar'da vatandaş bu konuda muzdariptir.

En uyun koşullarda bu sıkıntının çözülmesini istiyor.

Etkin ve Dinamik kişiliği ile tanınan Sağlık İl Müdürünün bu konuya el atacağını düşünüyoruz.


Anahtar Kelimeler:
ECZ.DİNÇER HASANOĞLU
8.07.2014 11:41:29
eczane nöbetleri ile ilgli yazınıza dair: değerli pazar halkını bilgilendirmek amacıyla yazınızda bahse kono suçlamalar tek taraflıdır.gönül isterdiki bu eleştiriyi yapanlar eczacılık meslek örgütü yetkilileriyle eczane nöbetleri ile ilgili bilgi alıp yazabilseler,nedenseihtiyaç duymadılar.eczaneler 6643ve 6197sayılı yasa ile sağlık hizmeti faaliyeti gösteren kamu kuruluşu niteliğindeki bir sağlık kuruluşudur.eczane ve eczane hizmetleri hakkındaki yönetmeliğin 28.maddesi: birden fazla eczanesi olan yerlerde bayram ve diğer resmi tatil günlerinde ve belirlenen çalışma saatleri dışında yalnız nöbetçi eczaneler açık kalacaktır,nöbetçi olmayan eczacılar eczanelerini kapatmaya mecburdurlar şeklindedir.pazarımızın etkin ve dinamik eczacıları olarak eczane hizmetleri ve nöbetlerle ilgili yetkilileri herzaman bilgilendirmeye hazırız. s pazar eczacıları adına ecz. dinçer hasanoğlu 18.bölge ecz.odası pazar,çamlıhemşin,hemşin temsilcisi. saygılarımızla.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI