Pazar’da Fakülte ve Yüksekokulda Buharlı Dezenfekten Yapılıyor

Pazar’da Fakülte ve Yüksekokulda Buharlı Dezenfekten Yapılıyor

SAĞLIK 21.03.2020 10:39:48 88 0
Pazar’da Fakülte ve Yüksekokulda Buharlı Dezenfekten Yapılıyor

PAZAR-Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan ve yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı alınacak tedbirlerin ardından RTEÜ ve bağlı Fakültelerde başta merkez kampüsü, akademik ve idari birimleri ile eklentilerinde yeni tip koronavirüse (COVİD-19) karşı çalışmalar yürütülerek, virüse karşı yoğun önlemler alınıyor.

Üniversitenin yaptığı buharlı dezenfekten çalışmaları kapsamında Pazar ilçemizde bulunan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Pazar Meslek Yüksekokulu’nun tüm akademik ve idari ofisleri, sınıfları, toplantı ve seminer salonları, ortak kullanım alanları, kantin, yemekhane, spor salonu, konferans solonu gibi tüm eklentileri buharlı dezenfeksiyon yapıldı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi. “Önce Sağlık” anlayışıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesin tüm akademik ve idari birimleri ile eklentilerinde buharlı dezenfekten işlemlerinin devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda Üniversitenin tüm birimleri yeni tip koronavirüse (COVİD-19) eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalar devam ediyor”.

Açıklamada, “Tedbirler kapsamında 16 Mart’tan itibaren 3 hafta boyunca tatil edilen 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere “Yükseköğretim Kurumlarınca her düzeydeki yükseköğretim programlarında yer alan derslerin teorik kısımları gerekli altyapı ve yetkinlik var ise uzaktan öğretimle yürütülebilecek; uygulamalı kısımları için belirlenen uygun zamanda her bir programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak eğitim verilebilecektir.” İfadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI