Pazar’da eczanelerden Koronavirüs'e karşı mesafe şeridi

Pazar’da eczanelerden Koronavirüs'e karşı mesafe şeridi

SAĞLIK 20.03.2020 11:17:05 28 0
Pazar’da eczanelerden Koronavirüs

Rize Pazar’da eczaneler, Koronavirüs'ün bulaşma riskini azaltmak amacıyla çalışan ve müşterinin birbirinden en az 1 metre aralıkla durması için tezgahlarının önüne kırmızı şerit çekti.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Rize’nin Pazar ilçesinde eczaneler çalışan ile müşteri arasında 1 metrelik mesafe olması için tezgahların önüne kırmızı kurdele ile şerit çekti.

Aldıkları önleme yönelik olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Türk Eczacılar Birliği Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin İlçe temsilcisi Eczacı Dinçer Hasanoğlu, “Türkiye’deki korona virüsünün tehlikeli boyutta olması nedeniyle Eczanelerde 1. basamak sağlık hizmeti sunucularıdır. Bu nedenle tedbir almak mecburiyetinde kaldık. Bizde eczacılar olarak toplum sağlığına faydalı olabilmenin gayreti içindeyiz. Özverili bir çalışma ile insanlarımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Eczanelerimizde “BANT” çekimi uygulaması başlattık. Amacımız hem hastalarımıza, hem de bizim sağlığımız açısından bu uygulamayı uygun gördük. Diğer eczacı arkadaşlarımızdan da bu tip uygulama yapmalarını isteyeceğiz”. dedi.

Sağlıklı bilgileri, sağlık grup başkanımız ilgili kurumlarla birlikte açıklamaları yapmaktadırlar “ ifadelerini kullanan Hasanoğlu, Hastalarımızın istekleri büyük. Daha çok dezenfekte ürünleri talep ediyorlar. Maske ve eldivenleri alıyorlar. Mümkün olduğu kadar tedarik etmeye çalışıyoruz. Herkesin açıklanan tedbirlere riayet etmelerini özellikle rica ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI