Pazar’da Eczacılar EVDE KAL Çağrısında bulundular

Rize-Pazar’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında kentte hizmet veren eczane, eczacı ve eczacı teknisyenleri vatandaşlara uyarıcı açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 27.03.2020 18:02:33 274 0
Pazar’da Eczacılar EVDE KAL Çağrısında bulundular

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize-Pazar’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında kentte hizmet veren eczane, eczacı ve eczacı teknisyenleri vatandaşlara uyarıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Eczacılar Birliği'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelindeki tüm eczanelerde güvenlik şeridi kararı Rize-Pazar’da eczanede uygulanmaya başlandı.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında; eczane çalışanları ve müşterileri korumak amacıyla tezgah ile müşterilerin bulunduğu alan güvenlik şeridiyle ayrıldı. Maske ve eldiven takarak mesailerine devam eden çalışanlar, müşterilerle ilaç ve para alışverişini ise mesafeli yaptı.

Pazarlı Eczacılar, özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlara BİZ SİZİN İÇİN BURADAYIZ, EVDE KAL SOKAĞA ÇIKMA” çağrısında bulundular.

Eczacı Dinçer Hasanoğlu yaptığı açıklamalarda 'Sağlık Bakanlığı'nın istediği önlemleri uygulamaya çalışıyoruz. Hem halkımız hem de kendi sağlığımız için bu tür önlemleri almaya çalışıyoruz. Eczanemize gelen müşteriler de bu uygulamayı anlayışla karşılıyor. Vatandaşlarımız da bilgi sahibi oldukları için çok sorun olmuyor ve anlayışla karşılıyorlar. Onların da sağlığı önemli, bizim de önemli. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar.65 yaş üstü ve gençlerimizde bu uyarılara mutlaka uysunlar. Ve sıkıntılar geçinceye kadar da “EVDE KAL,SAĞLIKLI YAŞA “ dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI