PANDEMİ SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETİLİYOR

Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında, Yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) yayılmasına karşı alınan tedbirlerle ile ilgili Artvin Valiliği toplantı salonunda basın açıklaması düzenlendi. Hayati Akbaş

SAĞLIK 7.05.2020 13:34:20 29 0
PANDEMİ SÜRECİ BAŞARIYLA YÖNETİLİYOR

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk Başkanlığında, Yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) yayılmasına karşı alınan tedbirlerle ile ilgili Artvin Valiliği toplantı salonunda basın açıklaması düzenlendi.

Basın Açıklamasına, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, kurum amirleri, Basın Mensupları, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Artvin olarak güzel bir noktaya geldiklerini ifade eden Vali Yılmaz Doruk, “Toplumda her şey bitmiş havasında fakat her şey bitmiş sayılmaz. Bu durum bizi endişelendiriyor” dedi. Vali Doruk yaptığı açıklamada şunları söyledi, “süreç boyunca Artvin halkı ile kurumlarımızla birlikte güzel refleks gösterdik. Cumhurbaşkanlığımızdan başlayarak farklı bakanlıklarımızdan gönderilen talimatlara uyarak güzel sonuçlara ulaştık. Artvin halkıda bu çalışmalara katıldı. Yerine göre evde kalarak, yerine göre sokağa çıktıklarında sosyal mesafeye uyarak, bugün ki iyimser noktaya ulaştık. Fakat toplumda her şey bitmiş havasına girilmiş durumda, bunu biz doğru bulmuyoruz.

Geldiğimiz noktayı muhafaza edip nihayetinde de istediğimiz sonucu ulaşmamız lazım. Bu anlamda hepimize önemli görevler düşüyor.

Türkiye’nin Coronavirüs sürecinin Başarılı Yönetmesinin En Büyük Faktörü Filyasyondur. Filyasyon süreci, vakaların geçmişteki temaslarını bularak hastalık semptomları belirtileri olanların karantinaya alınmasıdır. Bu süreçte hastalık ilerlemeden sorunu çözmeye yaradı. Artvin genelinde de 31 Filyasyon ekibi kurarak Coronavirüs’ün yayılma hızını azalttık

 109 KİŞİNİN KARANTİNASI DEVAM EDİYOR.

Coronavirüs Sürecinde Artvin’de 1531 kişi karantinaya alındı. Toplam 39 vaka pozitif çıktı. 109 kişinin karantinası hala devam ediyor. 919 Personel İle Evden Dışarı Çıkma Yasağı Olan Vatandaşımızın İhtiyacını Karşılıyoruz

VEFA Sosyal Destek Grubunda toplam 87 araç ve 919 personel ile evden çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

ARTVİN DEVLET HASTANESİNİ PANDEMİ HASTAHANESİ İLAN ETTİK

Pandemi sürecinin başlamasıyla Artvin Devlet Hastanesini PANDEMİ hastanesi ilan ettik. Coronavirüs vakalarına bakacak olan personele hastalık ile ilgili eğitim verildi. Koruyucu ekipmanların eksiksiz bir şekilde sağlandı. Coranavirüse karşı çalışan personel ve hastane fiziki olarak diğer birimlerden ayrıldı. Yoğunbakım kapasitesi ve solunum cihaz sayısını artırdık. Sarp sınır kapısında 60 yataklı sahra

hastanesi kurduk. Misafirhane ve Yurtlarımızı Coronavirüse mücadeleye hazır hale getirdik.

ARTVİN’DE BUGÜNE KADAR 39 POZİTİF VAKA GÖRÜLDÜ

Artvin genelinde bugüne kadar toplam 39 pozitif vaka görüldü. 34 Hasta taburcu oldu. 5 hastamızı kaybettik. Kaybettiğimiz 5 hastanın 3’ü hastahanede 2’si kendi evinde hayatını kaybetti.

ARTVİN OLARAK SÜRECİ BAŞARILI YÖNETTİK

Artvin olarak süreçte iyi durumdayız ama herşey bitmiş değil bu hastalığın 1 vaka ile başladığını unutmayalım. Bu süreçte siyasi partilerden, STK’lara herkes ihtiyaca göre birlik beraberlik içerisinde hareket etti. Bu birlik ve ve beraberlikten ötürü herkese teşekkür ediyorum.

ÇAY TOPLAMA SEZONUNDA DIŞARDAN GELİŞLER BEKLİYORUZ

Çay toplama sezonunun gelmesiyle birlikte sahil ilçelerimize dışardan gelişler bekliyoruz. Gelen vatandaşlarımızı kontrol etmek için ekipler kuracağız. Çay için gelenlerin izolasyonlarına dikkat edeceğiz. “ dedi.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’de; “Valimiz Sayın Yılmaz Doruk’un başkanlığında hiçbir ayrı gayrı olmadan Artvin’de pandemi sürecini başarılı bir şekilde yönetildiğini ve Artvin’deki bu sürece katkı sağlayan tüm kurumlara, vatandaşlara teşekkür ederek” tedbiri elden bırakmadan pandemi sürecinde ki başarıyı devam ettireceklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı