Otizm'e dikkat çekmek için yürüdüler

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından, “ Otizm Farkındalık Günü“ amacıyla yürüyüş düzenlendi.

SAĞLIK 11.04.2018 13:27:31 18 0
Otizm

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından, “ Otizm Farkındalık Günü“ amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Merkez Kule dibi Mahallesi Cami yanında başlayıp Turgay Ciner Caddesinde bulunan Hüsnü Ciner İlkokuluna kadar süren yürüyüşe otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkan Vekili İsmail Uzun, Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar İskender, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Şeker kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe katılan protokol üyeleri, gönüllüler, otistik çocuklar ve aileleri ellerinde taşıdıkları çeşitli pankartlarla otizme dikkat çekti.

Hopa Kaymakamı Canpolat, otizm konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak, toplumu bilinçlendirmek amacıyla, yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Çocuklarımızın toplum içinde var olabilmesi için öncelikle farkındalık bilincinin toplumsal düzeyde sağlanması gerekir. Bu insanların diğer insanlar gibi her türlü imkânlardan faydalanma hakkı var. O yüzden özel çocuklarımıza destek olmak için farkındalık yürüyüşüne katıldık. Hedefimiz engelli kardeşlerimize engellerini hissettirmeden hayatın içine çekmek ve hayatın içinde olabildiği kadar dahil ederek yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Etkinliğin ardından Kaymakam Canpolat ile katılımcılar ellerindeki mavi balonları gökyüzüne saldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI