ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

SAĞLIK 8.11.2018 09:29:58 14 0
ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

Hopa Devlet Hastanesinde “Organlarımızı Bağışlayalım, Yeni Umutlara Kapıları Aralayalım” etkinliği.

Hayati Akbaş

HOPA-3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Hopa Devlet Hastanesi poliklinik katında eğitim birimi tarafından stant açıldı.

Eğitim hemşiresi, “ülke genelinde yaklaşık 25 bin hastanın umutla beklediği organ bağışına” ilişkin çeşitli broşürler dağıttı ve organ bağışının önemini vurguladı.

Hastane Başhekim vekili Uz. Dr. Ersin Böcü yaptığı açıklamada “Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesine organ bağışı denir” diyerek bugün açılan ve 2 gün boyunca açık kalacak standa hasta ve yakınlarına bilgilendirme yapılacağı ve önyargılardan yanlış bilgilerden arındırılarak farkındalık oluşturulacağını söyleyerek “İsteyen vatandaşlarımız 2 şahitle birlikte Hastanemize gelerek tüm hastanelerde olduğu gibi Organ ve Doku Bağışçısı olabilir. 'Organ ve Doku Bağış Kartı” hazırlanarak kişinin şahitlerle birlikte onayı alınarak bağışçı olmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Ayrıca Bakanlık tarafından tüm organ bağış kayıtlarının saklanacağı Türkiye Organ ve Doku Bağış Bilgi Sistemi (TODBS) oluşturulmuştur. Bu kapsamda Hopa Devlet hastanesinin de sisteme entegrasyonu olduğu açılan stantta acıkandı..

Hastane Başhekim vekili Uz. Dr. Ersin Böcü “Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların müracaatları halinde sistem üzerinden bağışları almaktayız. Sağlıklı günler dileklerimle bu yıl ki sloganımız:“ Organlarımızı Bağışlayalım, Yeni Umutlara Kapıları Aralayalım” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI