ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA

HOPA DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK, KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILIYOR...

SAĞLIK 17.09.2019 15:16:53 27 1
ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA

Hayati Akbaş

HOPA-Geçtiğimiz hafta ilk olarak 74 yaşındaki kalp hastasını alarak hizmet vermeye başlayan yoğun bakım ünitesinin ardından hastane yönetimi bu defa da Kanser hastaları için bir çalışma başlattı.

Yöre halkında kanser hastalarının çok olması ve en yakın Onkoloji Hastanesi'nin ilçeye 90 km mesafede olması nedeniyle hastaneye 'Kemoterapi Hizmet Birimi' kurulmasına karar verildi.

Hastaların Rize iline gitmesi sebebiyle bu süreçte yaşanan ekonomik ve psikososyal sıkıntıları asgari düzeye indirmek amacıyla hastane yönetimi bu birimin kurulmasına karar verdi..

Hopa’da ilk defa hizmet verecek olan kemoterapi biriminde; Medikal Onkoloji Hizmeti veren üst merkezlerde tedavisi uzman Onkologlar tarafından plânlanan ve yazılı hale getirilen hastaların tedavi protokollerine uygun olarak kemoterapi uygulaması yapılacağı acıkandı. Kemoterapi biriminde; temel eğitimli bir uzman hekim ile kemoterapi hazırlama, onkoloji hasta bakımı ve onkolojik hastaya yaklaşım konusunda eğitimli iki hemşire ve bir psikolog, kemoterapi uygulamasının yanında beslenme, ağrı, psikososyal destek anlamında da hizmet verecek.

Yoğun bakim ünitesi konforunda kurulması planlanan kemoterapi hizmet birimine hayırsever bir iş adamı da maddi destek verecek. İlk aşamada 4 koltuklu kurulması planlanan ünitenin, hasta talebine göre artırılması planlanıyor..

Hopa Devlet Hastanesi yönetimi bu doğrultuda çalışmaların tüm hızıyla devam etmekte olduğu açıklanarak, “Gerekli izinler de alındıktan sonra 1-2 ay içinde kemoterapi biriminin hizmete açılması öngörülmektedir” denildi...


Anahtar Kelimeler:
Kemal koyuncu
20.09.2019 13:14:20
Valla kucuk hastaneye buyuk hizmet

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı