OBEZİTEYE CERRAHİ ÇÖZÜM

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğimizde obezite nedeniyle kapalı tüp mide operasyonu (laparoskopik sleeve gastrektomi) yapılmaya başlanmıştır.

SAĞLIK 15.04.2016 10:04:38 87 0
OBEZİTEYE CERRAHİ ÇÖZÜM
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Kadri Çolakoğlu ile Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kalcan: “Karadeniz bölgesi ülkemizde obezite görülme sıklığının en fazla olduğu bölgelerimizdendir. Rize ilimizde de obezite sık görülmektedir. Obezite, başta şeker hastalığı olmak üzere hipertansiyon, kalp ve psikolojik rahatsızlıklar gibi yandaş hastalıkların artışına neden olmaktadır. Önlenebilir bir hastalık olan obezite için diyet ve medikal tedaviyle kilo vermede arzu edilen neticeye ulaşamayan hastalara uygulanan bir ameliyatla oldukça iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Ameliyat sonrası hastaların gerek yandaş hastalıklar gerekse psikolojik problemler açısından yaşam kalitelerinde belirgin düzelmeler saptanmaktadır' dedi.

Kalcan 'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Genel Cerrahi Kliniğimizde obezite nedeniyle kapalı tüp mide operasyonu (laparoskopik sleeve gastrektomi)  yapılmaya başlanmıştır ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Ameliyat sonrası istenmeyen sonuçların (komplikasyonların)önüne geçmek ve ameliyattan fayda görecek hastaları belirlemek için hastanemiz bünyesinde obezite ile ilgili cerrahi ve diğer  branşlardan ( endokrinoloji uzmanı, psikiyatri uzmanı, anestezi uzmanı ve diyetisyen) oluşan obezite ekibi oluşturulmuştur. Hastanın gerekli tetkikleri istendikten sonra bu komisyon tarafından değerlendirmeler yapılarak operasyon kararı alınmaktadır. Hastanemizde birçok cerrahi prosedür kapalı ya da geleneksel yöntemlerle yapıldığı gibi obezite ile gili cerrahi prosedürler de başarı ile uygulanmaktadır” diyerek yeni sistem hakkında bilgiler verdi.
 ​
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Türüt ise bu konuda, “Hastanemiz artık bölge hastanesi misyonuna yakışır işler yapmaktadır, ancak bu konuda çok daha fazla yol kat etmemiz gerekiyor. Cihaz ekipmanı bakımından dengi kurumlar arasında çok ileri bir noktadayız, kalifiye personel konusunda eksiklerimizi de hızla kapatma uğraşındayız. Obezite cerrahisi hem ameliyat öncesi hem de sonraki süreçte çok hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu; bu konuda Genel Cerrahi ekibime güveniyor ve onlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Kendilerine müteşekkiriz. Ayrıca bu konuda desteklerini sunan Endokrinoloji öğterim üyesi ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün ile her türlü katkıyı başından itibaren veren Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral beyefendiye de sonsuz teşekkürlerimizi sunarız ” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI