MİNİKLERDEN BÜYÜKLERİNE KIRMIZI DÜDÜKLÜ MESAJ

MİNİKLERDEN BÜYÜKLERİNE KIRMIZI DÜDÜKLÜ MESAJ

SAĞLIK 2.09.2020 13:02:58 30 0
MİNİKLERDEN BÜYÜKLERİNE KIRMIZI DÜDÜKLÜ MESAJ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Artvin Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce pandemi ile mücadele konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen ve gönüllü öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen, ilki 24 Ağustos tarihinden il merkezimizde yapılan 'Kırmızı Düdük' kampanyası Yusufeli İlçemizde yapılan etkinlikle devam etti.

Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp'in katılımıyla başlayan etkinlikte Yusufeli Hükümet Konağı önünde bir araya gelen gönüllü öğrenciler ellerinde 'Okulumu Özledim', 'Okulda Tedbir Çok, Virüse Geçit Yok', 'Tedbirlere Uyalım, Okulları Açalım' yazılı dövizlerle caddelerde yürüyerek maske takmayan, mesafe kuralına uymayan vatandaşları düdük çalarak uyardılar.

Öğrencilere gönüllü öğretmenler, veliler ve emniyet güçlerimiz eşlik ettiler. Etkinlik süresince karşılaştıkları vatandaşlara hijyen kurallarına uymanın önemini anlatan öğrencilerimiz maskesi olmayan kişilere de maske hediye ettiler.

'Kırmızı Düdük' kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ' Okullarımızı Bakanlığımızca oluşturulan Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna hassasiyetle uyarak yeni eğitim öğretim yılına hazırladık. Bugün yaptığımız Kırmızı Düdük etkinliğimizle vatandaşlarımızın pandemi ile mücadele konusunda dikkatlerini çekmeyi ve toplumsal bir bilinç oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Hep birlikte kurallara uyarak çocuklarımızı en kısa zamanda okullarına kavuşturabiliriz' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI