Mecburi karantina olmadan kendi izolasyonumuzu uygulayalım!

Sağlık Müdürülüğü: Son günlerde özellikle de son on gün içerisinde ilimiz genelinde vaka sayılarında artışlar yaşanmaya başlanmıştır.

SAĞLIK 10.07.2020 09:21:19 21 0
Mecburi karantina olmadan kendi izolasyonumuzu uygulayalım!

Son günlerde özellikle de son on gün içerisinde Rize ve  genelinde vaka sayılarında artışlar yaşanmaya başlanmış olduğunu açıklayan Rize İl Sağlık Müdürlüğü,konunun çok önemli bir duruma geldiğini dile getirerek,şu ifadelere yer verdi;.

'Bunun beraberinde hastanelerimizde yatarak tedavi gören kovid-19 hastalarımızın sayısı da yükselerek ne yazık ki 50’nin üzerine çıkmıştır.

Özellikle Haziran ayından sonra başlayan normalleşme süreci, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması, toplumsal hizmet veren mekânların açılması vb. hayat için gerekli olan yaşamsal adımların atılması üzerine virüs de bir kıpırdama olağan beklentidir.

Lakin hayatımızı kolaylaştıran bu önemli adımların rehavete, gevşemeye, gereksiz özgüvene sebep olmadan korunması ve sürdürülmesi süreç için çok önemliydi.

Bu bağlamda hiç olmadığı kadar rahat ve korkusuzca gereksiz yere sokaklara inmeye başlanılmış, aylarca anlatılan sosyal mesafe, kişisel izolasyon gibi kuralların ne yazık ki hiçe sayılmaya başlanmıştır.

Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurullara uyulmaksızın bulunulmuştur.

Önceleri sadece zaruri ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kısıtlı zamanda markette, bankada, sokakta bulunan vatandaşlarımız artık rahatlamak, stres atmak, hatta zaman geçirmek için ihtiyaç gözetmeksizin sokaklarda bulunur hale gelmiştir.

Sonuçta aldığımız sıkı tedbirler ve duyarlı vatandaşlarımızın gösterdikleri çabayla bugüne dek süreç başarıyla yürütülmüştür. Velakin son günlerde sorumsuzluk derecesine varan aşırı rehavetin, sınırsız özgüvenin yol açtığı bir kötüye gidiş süreciyle karşı karşıyayız.

İlimiz genelinde nüfus bazlı değerlendirildiğinde ne yazık ki Kalkandere ilçemiz başta olmak üzere sonrasında da merkeze bağlı köyler ve Çayeli ilçemizde vaka sayılarında hızlı artışlar yaşanmaya başlanmıştır.

Sağlık ekiplerimiz tüm güçleriyle seferber olmuşlar, filyasyon denen vaka temaslısı ayrım çalışmaları eksiksiz ve detaylı bir şekilde yapılmış, tüm pozitif hastalar hastanede tedaviye alınmış, muhtarlarımız başta olmak üzere yakın eş, dost herkes uyarılmıştır.

Bugünden geçi yok, söz konusu bu yerler başta olmak üzere ilimiz genelinde hepimiz mecburi karantinaya gerek kalmadan kendi izolasyonumuzu uygulamak, maske ve sosyal mesafe başta olmak üzere tüm kuralları önemsemek ve maksimum riayet etmek zorundayız. O kadar ki artık bırakın maske takmayı, maskesi olmayan ve kalabalık insanların bulunduğu kapalı ortamlarda dahi kesinlikle bulunmamalıyız.

Cenazelerimizde, düğünlerimizde acılarımızı ve mutluluklarımızı paylaşalım; ama asla yeni acılar başlatacak temaslarda bulunmayalım. Unutmamalıyız ki artık maske takmak sadece kendimizi ve sevdiklerimizi korumak değil; çevremize ve topluma saygımızın ifadesidir. Tüm duyarlı Rizeliler olarak bu saygıyı insanımıza göstermek bize yakışan onurlu bir davranıştır.

Lütfen rehavete kapılmayalım. Halen kalabalıklaştıkça virüsün yayılım hızı artmaktadır. Şuan bütün kontrol elimizdedir. Ama bunu kaybederek, asla geri dönmeyelim.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı