Light içecekleri sakın tüketmeyin

Bilinçsiz diyetler sağlığınızda geri dönüşü olmayan sorunlara, hatta hayatınıza mal olabilir.

SAĞLIK 10.05.2014 20:42:30 22 0
Light içecekleri sakın tüketmeyin
Yüzünüz buruşabilir, kırışıklıklarınız başlayabilir. Bu nedenle sağlıklı seçim yaparak stresten uzak kilo vermeye çalışabilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez Sabah'taki köşe yazısında nasıl kolay ve sağlıklı kilo verilebileceğini anlattı:

Sağlıksız diyet içeriği ile kilo verirken yüzde buruşma, yanaklarda çökme ve gözaltında derin kırışıklıklar meydana gelir. Bu nedenle bu hafta yazımda; besinlerde sağlıklı seçim yaparak; stresten uzak kilo verme taktiklerini paylaşacağım. Düzenli yemek yemeyi yaşam şekli haline getirin. Üç ana ve bir ara öğün olarak yemeye özen gösterin.

LIGHT ÜRÜN ALMAYIN

Yemeklerinizi yavaş ve dikkatli çiğneyerek yiyin. Midenizde doyum hissini duyduğunuzda yemek yemeyi durdurun. Beslenmenizi planlarken light ürünlerden uzak durun. Öğünleriniz arasında en az dört-beş saat ara bırakın. Zayıflamak istiyorsanız öğünde iki yiyecek arasında 10 dakika ara verin. Yaşamınıza her gün en az 60, en fazla 90 dakika egzersiz ekleyin. Tabağınıza konulan yemeği bitirmek zorunda değilsiniz! Size yapılan ikramları geri çevirmeyi kabalık saymayın. 'Az yemek yiyerek halsiz düşerim, nasıl az yemek yiyebilirim ki?' gibi bahanelere son verin. Günde en az 10 su bardağı su için. Bitki çaylarını günde beş fincandan fazla tüketmeyin.

ZENCEFİL SUYU YAĞLARI ERİTİR

Sabahları aç karnına içilen zencefil suyu yağları eritir ve kilo vermenizi hızlandırır. Zencefil suyunu çok kaynatmadan hazırlayın. Besinleri buharda, fırında, mikrodalgada veya haşlayarak pişirin. Selülitlerin baş düşmanı katı yağlar, soslu yiyecekler, salamura turşu, tuzlu yiyecekler, kızartmalar, kremalı hazırlanmış yiyecekler, mayonez, hardal, kahve çeşitleri, soda, gazlı ve karbonatlı içeceklerdir. Selülitleri ise ceviz, badem, kuru kayısı, kuru soğan, Brüksel lahanası, sarımsak, brokoli, karnabahar, armut, kavun, karpuz, greyfurt, limon, portakal, kivi ve mandalina en iyi iyileştirici besinlerdir. Cilt güzelliğiniz için koyu yeşil yapraklı sebzelerden; semizotu, ıspanak, roka, maydanoz, ceviz, badem, yer fıstığı, avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut, somon balığı, sardalya, hindi eti ve şeftaliyi beslenmenizden eksik etmeyin.

KIZARTMADAN VAZGEÇMEYENLERE

Patates kızartmasından vazgeçemiyorsanız size oldukça pratik ve sağlıklı bir önerim var: Parmak dondurulmuş patatesleri folyo ile tepsiye dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Yemeklerinizin yanına ekleyin. Tadının normal patates kızartmasından çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

Sabah
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI