KAPLICA TURİZMININ KALBİ GAZLIGÖL

Gazlıgöl termal suyunun ,Kas ve İskelet Sistemi , Kalp ve Dolaşım Sistemi , Mide-Bağırsak , Karaciğer ve Safra Kesesi , -Böbrek , Kadın , Cilt , Solunum Sistemi , Sinirsel, Metabolizma hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğunu y

SAĞLIK 6.09.2014 08:49:26 13 0
KAPLICA TURİZMININ KALBİ GAZLIGÖL
Mustafa ÇALIŞIR
Termal suyunun deniz suyundan çok daha faydalı olduğu günümüzde artık çok iyi bilinmekte.


Türkiye nin birçok ilinden insanlar Gazlıgöl termal suyu için akın etmektedir. Bu sebeple ilçede kaplıca turizm i ilerlemektedir. Devren mülk,pansiyon, apart şeklinde konaklama sağlanmaktadır.

Türkiye'de Eskişehir, Kütahya, Afyon üçgenin altında termal deniz bulunmakta. Bu termal denize ulaşılabilecek mesafesi en az olan yer altı tabakası Gazlıgölde bulunduğundan 2008 Bakanlar kurulu kararıyla Afyon Gazlıgöl Türkiyenin termal başkenti ilan edildii.

Bölgeden çıkan suyun mineral kalitesi dünyada ilk sıralara girecek kadar kaliteli. Son yapılan araştırmalara göre suda 37 minerale kadar mineral bulunduğu gözlemlenmiştir.

Gazlıgöl termal suyunun ,Kas ve İskelet Sistemi , Kalp ve Dolaşım Sistemi , Mide-Bağırsak , Karaciğer ve Safra Kesesi , -Böbrek , Kadın , Cilt , Solunum Sistemi , Sinirsel, Metabolizma hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğunu yapılan tıbbi açıklamalar ve kişiler üzerinde yaptığı faydalarla gözlemlenmiştir.

Ayrıca Vücut ve Cilt Güzelliği konusunda da fayda sağlamaktadır. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI