Kanser hastalarına yeni cihaz !

Bu cihaz ile komşu İl'lerde faydalanacak !

SAĞLIK 15.08.2013 13:35:35 22 0
Kanser hastalarına yeni cihaz !




Rize’deki kanser hastaları artık il dışına gönderilmeyecek. Karadeniz’de bir ilk olarak, Robotik Kemoterapi Cihazı Rize Onkoloji’de hizmete girdi.

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, “Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirerek, Robotik Kemoterapi Cihazı ile Onkoloji Merkezinde kanser hastalarımıza hizmet vermeye başladık” dedi. 

Sünbül, “Bu cihaz ülkemizde daha yeni bir cihaz ve belli merkezlerde kurulmuş durumda. Karadeniz bölgemizde de ilk olarak bu cihazı biz kurmuş oluyoruz. Rize’mize kazandırmış oluyoruz. Dolayısıyla da bu cihaz sayesinde komşu illerimize de hizmet vermiş olacağız.” diye konuştu.

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül,  yaptığı açıklamada, “Kemoterapi gören hastalarımız tedavi edilmesi gereken bir hastalık grubunu oluşturuyor. Buradaki uygulamış olduğumuz tedaviler onkoloji tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bugüne kadar kemoterapi ilaçlarımızın uygulanması elle hazırlanan bir yöntemle yapılıyordu ve hastalarımıza bu şekilde hazırlanarak veriliyordu. Biz de tabi teknoloji geliştikçe bu teknolojiyi ilimize kazandırmaya, hastalarımıza verdiğimiz ilaç dozlarını daha hassas bir şekilde hazırlamak için bu kemoterapi ünitesini almış olduk. Gerçekten artık dozları miligram cinsinden belki daha da düşük ağırlıklarda hazırlayarak hastalarımızın ihtiyacı oldukları ölçüde bu ilaçları vermeye başladık. Bu hizmetimiz ilimizde 3 yıl boyunca verilmeye devam edecektir” dedi. 
Mekânın da çok nezih ve seçkin bir yer olduğunu söyleyen Sünbül, “El değmeden hazırlanan ilaçlarla hizmet veriyoruz. Dolayısıyla kemoterapi hizmetlerimiz artık daha kaliteli ve etkin bir şekilde vereceğiz. Hastalarımızın memnuniyetlerini de yapacağımız ziyaretlerde sizlerde göreceksiniz. Bu duygularla robotik kemoterapi ünitemizin halkımıza ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI