KANSER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

KANSER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

SAĞLIK 5.02.2014 15:17:17 18 0
KANSER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Onkoloji Merkezi’nde tedavi gören hasta ve yakınları ile birlikte Karadeniz’de artış gösteren kanser vakalarına dikkati çekmek için “4 Şubat Dünya Kanser Günü”  dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

          Vali Nurullah Çakır, burada yaptığı açıklamada, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğimiz tarafından organize edilen ve Dünya Kanser Gününde hem hastalarımızı ziyaret etmek hem de farkındalığı arttırmak amacıyla derneğin aktivitesine destek vermek amacıyla burada olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

         ” Kanser hastalarımıza hizmet veren Onkoloji Hastanemizin hem donanımsal hem de personel anlamında eksiklikleri gün geçtikçe azalmakta ve artık hastanemiz bölge illerine de hizmet verir hale geldi. Bundan sonra da hizmet vermeye devam edecektir. Bu hizmeti gerçekleştiren personellerimize, başta bu hastanenin Rize’ye kazandırılmasına vesile olan hayırseverlerimize de buradan teşekkür ediyorum. Kanser sadece bu hastalığa yakalanan bireyi değil, tüm ailesini ve yakınlarını derinden etkileyen bir dram olarak değerlendirilmeli ve ona göre mücadele yaklaşımı gerçekleştirilmelidir. Bu vesile ile tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

          Kanser hastası ve aileleri çeşitli zorluklarla mücadele ediyor. Hastalığın karmaşıklaştırdığı hayatlarında, var olan birçok sorunun yanı sıra daha önce hiç akla gelmeyen pek çok sorun ortaya çıkabiliyor; çoğunun çözümü ise psikolojik güç ve destek gerektiriyor.

          Bu gerçekten yola çıkan Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği kanser hastalarına ve ailelerine psikososyal destek vererek Rize'de anlamlı hizmetlere imza atıyor.  Kanser hastasına ve yakınlarına bu zorlu süreçte destek olan Kanserle Mücadele Derneği,  kanser hastalarına ve yakınlarına tedavi sürecinde şefkat eli uzatıyor. Kanser, kişilerin sosyal yaşantılarını, iş hayatını, arkadaş ilişkilerini olumsuz etkileyebilmektedir. Bunların üstesinden gelmek mümkün ancak bu noktada yakın çevresindekilerin hastaya verecekleri destek çok önemlidir.

         Hastane ziyaretinde annesi kanser tedavisi gören Hüsna Devran, Sayın Valimizle sohbet ederken saçının örgü olmasını ister. Anne, kanser tedavisi gördüğü için kızı Hüsna ile yeterince ilgilenemedi. Uzun saçları olan Hüsna ise örgü saç kullanmaktan çok mutlu olduğunu ifade edince, Sayın Valimizin isteğiyle Hüsna’nın saçları örüldü. Kanser tedavisi gören annenin kızı Hüsna ‘nın mutluluğuna tüm ziyaretçiler ortak oldu.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI