KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA

Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi tarafından "Dünya Kan Bağışçıları Günü" kapsamında düzenlenen törende, düzenli kan bağışlayan duyarlı vatandaşlara madalya ve plaketlerini verdi.

SAĞLIK 18.07.2019 11:10:19 46 0
KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi tarafından 'Dünya Kan Bağışçıları Günü' kapsamında düzenlenen törende, düzenli kan bağışlayan duyarlı vatandaşlara madalya ve plaketlerini verdi.

Törende, 35 kez kan bağışında bulunan 3 bağışçıya altın madalya takdim edilirken, 25 defa kan bağışında bulunan 13 kişiye gümüş madalya, 10 kez kan bağışında bulunan 98 kişiye ise bronz madalya verildi.

Artvin Öğretmenevinde düzenlenen madalya törenine Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi Başkanı Fatih Tahtalı, ilgili kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi Başkanı Fatih Tahtalı, “Kan bağış merkezimiz, 2018 yılında 4867 ünite kan bağışı almış olup bu miktar hedeflenen kan bağışı miktarının oldukça üstündedir. Bölge olarak Trabzon Bölge Kan Merkezimizde 69.850 ünite kan bağışı gerçekleşmiştir. Yine bu rakam, hedeflenen sayıdan daha fazladır. Ülkemizde günlük kan ihtiyacı 9000 ünite olduğu gerçeğinden hareketle kan bağışçı sayısının mutlaka arttırılması ve kan vermenin insani bir vazife olduğu anlayışının oturması ve kan bağışı yapmanın bir çeşit hayat disiplini haline getirilmesi için daha çok çalışma yapmamız gerekecektir” dedi.

Konuşmaların ardından kan bağışında bulunan vatandaşlara ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI