İSTANBUL, ARTVİNLİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI.

İSTANBUL, ARTVİNLİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI.

SAĞLIK 13.07.2018 11:15:19 10 0
İSTANBUL, ARTVİNLİ ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI.

Artvin- Ardanuç Engelsiz Yaşam Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde Yaşamlarını İdame Ettiren Engelliler İlk Kez İstanbul’u Görme Fırsatı Buldu

Hayati Akbaş

İSTANBUL-Doğu Karadeniz’in incisi Artvin’in özel çocukları ilk kez İstanbul’u görüp tulum eşliğinde boğazda tekne turu yaptılar. İstanbul’un tarihi mekânlarını gezdiler ve Darıca’daki hayvanat bahçesini de dolaşarak unutulmaz bir gün yaşadılar.

Artvin Valiliği tarafından organize edilen ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca desteklenen ve iki süren sürecek gezinin ilk gününde engelliler ile down sendromlu çocuklar boğazın serin sularında tekne gezintisi ile doyasıya eğelendiler.

Ardanuç Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde yaşamlarını idame ettiren engelliler ilk kez İstanbul’u görme fırsatı buldu.

Engelliler ve özel çocuklar tulum eşliğinde özel bir tekne ile boğaz turu yapıp yöresel türküler eşliğinde horon oynadılar. Doyasıya eğlenen ve ömründe ilk defa İstanbul’u gören çocuklar geziyi düzenleyen Artvin Valisi Ömer Doğanay’a bol bol teşekkür ettiklerini söylediler.

Yaklaşık 2 saat tekne gezintisi ile kentin tarihi ve güzelliklerini hayranlıkla izleyen engellilerin oldukça mutlu oldukları ve güzel bir gün geçirdikleri gözlendi. Sırasıyla boğazın tarihi ilçeleri Üsküdar ve Beykoz’u gören engelli özel çocuklar öğleden sonra Boğazda iki saat süre ile teknede serin suların tadını çıkardılar.

Boğazda tekne turunun ardından özel çocuklar tarihi Hidiv Kasrı ve Beykoz korusunda dinlenme molası verdiler. Yemeklerin ardından günün finalinde ise Darıca hayvanat bahçesi gezildi. Çocuklar Darıca’daki hayvanat bahçesinde bol bol fotoğraf çektirdiler. Artvinli özel çocuklar Darıca Sahilinde ise akşam yemeği yiyerek istirahat için konaklayacağı mekâna geçtiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı