HASTA YAKINLARINA EĞİTİM

HASTA YAKINLARINA EĞİTİM

SAĞLIK 12.07.2018 11:30:03 31 0
HASTA YAKINLARINA EĞİTİM

Hopa Devlet Hastanesinde “Evde Sağlık Birimi” ve “Eğitim Biriminin” ortaklaşa düzenlemiş olduğu eğitim toplantısı hastanenin Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa Devlet Hastanesinde “Evde Sağlık Birimi” ve “Eğitim Biriminin” ortaklaşa düzenlemiş olduğu eğitim toplantısı hastanenin Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Yatağa bağımlı hastaların bakımını üstlenen yakınlarının hasta bakımı konusundaki eksiklerini tamamlamak ve sağlık personeli ile iletişimi artırmak amacı ile hastane “Evde Sağlık Birimi” ve “Eğitim Biriminin” birlikte düzenlemiş olduğu eğitim toplantısı hastanenin eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Hopa Devlet hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ferit Alaybeyoğlu birimin kayıtlı 169 hastasının mevcut olduğunu ifade ederek .”Birimimiz 2 hemşire 1 Evde Bakım Teknikeri ve 1 Doktor’ la hizmete devam etmektedir ve ekibimizin hastalarla iletişiminin her açıdan olumlu olarak değerlendiriyorum. Bugün burada başlatılan eğitimle hasta yakınlarının, hastaya sunduğu bakım hizmetindeki yetersizlikleri gidermek, korku ve endişelerini azaltmak, hasta ve yakınını fiziksel ve psikolojik olarak desteklemek, evde sağlık hizmetlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmak amaçlamaktayız”.

Başhekim Alaybeyoğlu, bu tür eğitimlerin gruplar halinde devam edeceğini, kişisel bakımdan, hijyene beslenmeden, yara bakımına, hastayla iletişimden, pozisyon vermeye kadar çeşitli konuların anlatıldığı toplantıya 20 hasta yakını davet edildiğini söyledi.

Eğitim de birim doktoru Dr. Adem Dilik, birim sorumlu hemşireleri Semiha Aydemir, eğitim hemşiresi Sonnur Yazıcı, psikolog Betül Bayırcı ve yara bakım hemşiresi Filiz Emiralioğlu görevliydiler.

Sunumların ve ikramların ardından sorular cevaplandırıldı. Program sonunda hasta yakınlarına katılımlarından dolayı teşekkür edilerek belgeleri takdim edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı