Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

SAĞLIK 7.06.2017 14:47:03 148 3
Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 13

“(Kardeşleri atılıverdiler: 'Ne? Yoksa sen... Sen Yusuf musun?' (Yusuf): 'Ben Yusuf'um, işte bu da kardeşimdir!' diyerek ekledi: 'Allah bize lütfetti; çünkü her kim Allah'a karşı gelmekten sakınır ve (musibete) sabrederse, iyi bilsin ki Allah iyilerin yaptığını karşılıksız bırakmaz.'

“ (Kardeşleri) dediler ki: “Allah'a yemin ederiz, Allah gerçekten seni bizden üstün kılmıştır. Biz gerçekten de büyük hata işledik. (Peki, cezamız ne olacak?)”

Yusuf şöyle dedi: 'Bugün sizi kınayıp ayıplama yok! Allah sizi bağışlayıp affetsin!  Zira O merhametlilerin en merhametlisidir.”(Yusuf: 12/90-92)

Not: Yıllar sonra Mekke’nin fethi esnasında müşrikler tıpkı Yusuf’un kardeşleri gibi başlarını öne eğmiş kendilerine biçilecek cezayı beklerken, Rasul-i Ekrem (sav): “Size Yusuf’un kardeşlerine söylediğini söylüyorum” buyurarak genel bir af çıkarmıştı.

 Hadis-i Şerif 

“Sabredenlere mükâfatları hesapsız olarak verilecektir.”(Zümer: 39/10)

“Oruç, sabrın yarısıdır.”(İbn-i Mace, siyam, 44)

Biliyor muydunuz?

Oruçluyken rüyada ihtilam/cünüp olmak orucu bozmaz. Kişi uyandığında gusül abdestini alıp orucuna devam eder. Sabah namazını geçirmemek kaydıyla cünüp olarak sabahlamak oruca bir zarar vermez.

Mesela; İmsakten önce cünüp olan kimse gusül abdesti aldığında sahur yemeğini kaçıracaksa yıkanmayı imsakten sonraya bırakabilir. Ellerini yıkar, ağzını çalkalayıp yemek yiyebilir. Abdest alıp yemesi daha güzel görülmüştür.

Ancak, yıkanmayı sabah namazını kaçıracak şekilde ertelemek (sabah namazını kaçırdığı için) büyük günahtır.


Anahtar Kelimeler:
ERDEM
7.06.2017 14:55:30
hocam bi̇r mecli̇ste en yakin arkadaşimda orda olmasına rağmen hakkımda dedikodu yapıyorlardı.beni gördüler ve sustular.o arkadaşım bile bana ne dediklerini anlatmadı bende sormadım.ama çok kırıldım.bu konu hakkında da yazı yazmanı rica ederim

kamile
7.06.2017 14:56:22
izmirden yazıyorum.sağolun varolun.büyük sitelerde bile böyle hizmet yok.demek ki hzmetin büyüğü küçüğü olmaz.Allah arzı olsun devam edin lütfen

emine
7.06.2017 14:57:52
hocam Allah razı olsun.yeni bir tarz yaptınız.ramazanda iyi de oldu

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI