GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

SAĞLIK 29.11.2019 11:11:23 41 0
GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Tarım Ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Bakanlığımızca açıklanan ürün bazlı Gıda Kontrolleri kapsamında ülkemiz genelinde yapılan Gıda Denetim Seferberliğinde ilk gün Artvin Merkez ve İlçelerinde 34 gıda kontrolörü tarafından 33 adet işletme 5996 sayılı Kanuna göre denetlenmiştir.” Denildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekiplerince işletmelerde Gıda Hijyeni, Personel Hijyeni, İşletme Hijyeni ve saklama Koşulları gibi konularda denetimler gerçekleştirildi.

Artvin Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur'unda İl Merkezinde yapılan denetimlere bizzat katılarak, yapmış olduğu açıklamada' Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin başlatmış olduğu 'Gıda Denetim Seferberliği' kapsamında ülkemizin her köşesinde denetimler yapılmaktadır. Denetimlerin bir hafta boyunca her gün farklı ürün grubu için yapılacağını, gıda kontrolörümüzün tüketicinin daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için 7/24 esasına göre çalışmakta olduğunu tüketici durumunda olan vatandaşlarımızın da 'ALO 174 GIDA HATTI' ile bize ulaşabileceğini' söyledi.

Denetimler 1 hafta boyunca yoğun bir şekilde sürecek olup diğer zaman aralıklarında da devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI