GEBE OKULU OLUŞTURULDU

GEBE OKULU OLUŞTURULDU

SAĞLIK 17.03.2019 10:42:46 9 0
GEBE OKULU OLUŞTURULDU

ARTVİN-Artvin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gebe Okulu ve Gebe Bilgilendirme Sınıfı, Doğuma hazırlık ve Danışmanlık Merkezleri eğitici eğitimi yapıldı

Günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmet sunumu için 2018 yılı sonunda yayımlanan ilgili Genelge ile Gebe Okulu, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Doğuma Hazırlık ve Danışmanlık Merkezlerinin Çalışma Usul ve Esasları çerçevesinde hizmet sunumu / kazanımları için 2 gün süren ve devlet hastaneleri ile toplum sağlığı merkezlerinde çalışan, Gebe Okulu ve Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görev alan/ alacak olan sağlık personeline yönelik olarak Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığımızın temel hedeflerinden biri; gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasıdır.

Bu çerçevede anne adaylarının ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrasına bilinçli bir şekilde hazırlanması ve desteklenmesi için gebe okulu, gebe bilgilendirme sınıfı ve doğuma hazırlık ve danışmanlık merkezlerinin faaliyetleri büyük önem taşımaktadır.”

Eğitim; eğitimciler Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Şeyda Tok, Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Yasin Serkan Kuruoğlu, Psikolog Fatma Tahtalı, Fizyoterapist Nazife Akman, Diyetisyen Çağla Hakyemezoğlu, Ebe Saadet Altuntaş ve Ebe Sümerya Tekeli Bayraktar’a teşekkür belgesi; katılımcı sağlık personelimize ise katılım belgesi takdimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI