GEBE EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi, Kemalpaşa Belediye Meclis Salonunda, Kemalpaşa'daki 1.Trimestr gebelere yönelik eğitim gerçekleştirdi

SAĞLIK 19.04.2019 13:22:34 24 0
GEBE EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

KEMALPAŞA-Hopa Toplum Sağlığı Merkezi, Kemalpaşa Belediye Meclis Salonunda, Kemalpaşa'daki 1.Trimestr gebelere yönelik eğitim gerçekleştirdi

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her kadının üreme sağlığı, gebelik, doğum ve yeni doğan bakımı konularında yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak çok önemlidir.

Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.

Bizler de 17.04.2019 tarihinde, Kemalpaşa Belediye Meclis Salonunda, Kemalpaşa'daki 1.Trimestr gebelerimize yönelik eğitimimizi gerçekleştirdik. Kadın üreme organları, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik, psikolojik değişiklikler ve öneriler; gebelikte günlük yaşam ve nutrisyonel destek ve beslenme, gebelik izlemleri ,rutin yapılan takipler ve bağışıklama, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler konu başlıkları altında gebelerimize bilgilendirme sağladık.2 gönüllü gebemiz katılım sağladı. Eğitim sonunda gebelerimizin soruları yanıtlandı, unuttuklarını hatırlamaları adına eğitim kitapçıklarımızı ve broşürlerimizi kendilerine dağıtarak eğitimimizi sonlandırdık”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI