En iyi Bal üretip ödül aldılar

Yusufeli 65. Geleneksel Karakucak Güreşlerinde En iyi Bal Yarışması sonuçları belli oldu. Karakucak Güreş Sahasında karakucak güreşleriyle eş zamanlı olarak yapılan yarışma geçen yıl olduğu gibi yine ilgi gördü.

SAĞLIK 22.10.2014 09:49:17 5 0
En iyi Bal üretip ödül aldılar
Rize Gıda Kontrol Laboratuarında yapılan analizler sonucu dereceye giren bal üreticileri belirlendi. Bu yılın en iyi bal üreticisi Bakırtepe Köyünden Dursun Çolak seçildi. İkinci Alanbaşı Köyünden Recep Yurt, üçüncü ise Kılıçkaya´dan Muharrem Aytekin oldu. Yusufeli Belediyesi tarafından organize edilen yarışmada ilk üçe giren yarışmacılara günün anısına plaket takdim edildi.

Yarışmaya toplan 11 bal üreticisi katıldı. Yarışmanın sponsorları; Yusufeli Bal Üreticileri Birliği, Artvin Tarım İl Müdürlüğü, Yusufeli Tarım Kredi Kooperatifi, Artvin Arıcılar Birliği. bal yarışmasında dereceye giren bütün üreticilere Artvin Tarım İl Müdürlüğü arıcılık malzemesi paketi verdi. Yusufeli Tarım Kredi Kooperatifi dereceye girenlere kovan hediye etti. Artvin Arıcılar Birliği de en iyi bal yarışması birincisine bal süzme makinesi verdi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI