En İyi Bal Üreticisinden Kaliteli Bal Açıklaması

Batman'ın Sason ilçesinde, bu sene yapılan Bal Ceviz ve Çilek Festivali'nde en iyi bal ödülünü alan Recep Kandemir, kaliteli bal ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kaliteli balda doğal kekik kokusu vardır, insanlar buna bakarak bal alsın.

SAĞLIK 18.12.2014 09:32:35 10 0
En İyi Bal Üreticisinden Kaliteli Bal Açıklaması
Ayrıca televizyonlarda satılan ucuz ballara itimat edilmemeli. Sahte ballar, çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur' dedi.

Batman'ın Sason ilçesinde, bu sene yapılan Bal Ceviz ve Çilek Festivali'nde en iyi bal ödülünü alan Recep Kandemir, kaliteli bal ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kaliteli balda doğal kekik kokusu vardır, insanlar buna bakarak bal alsın. Ayrıca televizyonlarda satılan ucuz ballara itimat edilmemeli. Sahte ballar, çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur' dedi.

Televizyonlarda reklamı yapılarak çok ucuza satılan ballara itimat edilmemesi gerektiğini belirten Kandemir, kendi balını hiç bir katkı maddesi olmadan üretmeye çalıştığını söyledi. Sason bölgesinde, bal üretimi yapılan diğer bölgelere nazaran nem oranının daha yüksek olduğunu ifade eden Recep Kandemir, dolayısıyla daha az bal üretilmekle beraber, çok daha kaliteli bir balın ortaya çıktığını dile getirdi. Kandemir, Sason balının kaliteli olmasındaki en büyük etkenin çiçek oranı ve çeşitliliğinin fazlalığı olduğunu aktardı. Kandemir, hakiki balı anlamak için evvela tatmak gerektiğini ifade ederek, 'Şekerli balda doğal kekik kokusu yoktur, sadece hakiki balda bu doğal koku vardır' diye konuştu. haberler

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI